28 Mart 2024, Perşembe

“Bizim işimiz konutları sattıktan sonra başlıyor”

10 Nisan 2012, Salı 09:54

     


Çine’deki ilk projeleri Park Manolya Evleri’nde başarıyı yakaladıklarını söyleyen İrsever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Sever, sektörde örnek ve öncü olmaya devam edeceklerini söyledi.

Önemli olanın konut yapıp satmak olmadığını ifade eden Sever, “Bizim işimiz konutları sattıktan sonra başlıyor. Müşterilerimize garanti belgesi niteliğinde taahhüt verebilecek kadar sağlam konutlar üretiyor ve kendimize güveniyoruz” dedi.
 
“Evet Çine gelişiyor” sloganıyla başlattıkları Park Manolya Evleri projelerinde üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiklerini belirten Sever, “Çine’de bizim konseptimizde inşaat yapmanın olabilirlik ve pazar açısından çok zor olduğu belirtilmişti. ‘madem Pazar yok pazarı ben oluşturayım’ mantığından yola çıktık ve muvaffak olduk. Çine’de nitelikli konut üretiminde çıtayı yukarıya çektiğimizi ve öncülük yaptığımıza inanıyorum. Bu konuda başkalarından da olumlu tepkiler ve övgüler alıyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“GECE GÜNDÜZ ARAYABİLİRLER”
“Ekibime her zaman esas işimizin konutları sattıktan sonra başladığını söylüyorum” diyen Sever, müşteri memnuniyeti raporlarında çok iyi yerde olmaları gerektiği bilinciyle hareket ettiklerini kaydetti. Sever, “Müşterilerimizden en küçük bir teknik sorunda bile gece gündüz hiç çekinmeden aramalarını istiyoruz. Onlara ve yatırımlarına saygılıyız. Çünkü ev sahibi olmak kolay bir şey değil, insanlar yıllarca biriktirdikleri paralarını ve hayallerini bir eve yatırıyorlar. Sahip oldukları evleri; emek ve sabırla kazanılmış bir ürün. O yüzden en güzeline ve en iyisine layıklar. Televizyon alırken garantisi soruluyor ama ev konusunda o kadar bilinçli olamıyorlar. Konut alıcılarının karar vermeden önce piyasadaki projeleri araştırıp, aldıktan sonraki potansiyel sıkıntılarını da hesaba katmaları gerekir. Aldıkları konut konusunda da garanti belgesi niteliğinde taahhüt almalılar” şeklinde konuştu.
 
“KAYNAKLARIMIZI VE ENERJİMİZİ
MEMLEKETİMİZ İÇİN KULLANDIK”

“Herkes kendi kapısının önünü süpürürse o şehir tertemiz olur” atasözü Aydın’a uyarlandığında Çinelilerin Çine’yi evleri olarak görmeleri gerektiğini işaret eden Sever, “Kısa dönemli çıkarları düşünmeden yatırım yapmanın ne kadar isabetli olduğunu gördük. Daha karlı konut üretme konusunda çok fazla seçeneğimiz var. Türkiye’nin istediğimiz her tarafında yatırım yapacak donanıma sahibiz ama firma olarak kaynaklarımızı ve enerjimizi doğup büyüdüğümüz memlekete de katkı sağlayacak şekilde verimli kullanmak istedik. Çine’deki imar sorunları ve Pazar sıkıntısı göz önünü alındığında bizim konseptimizde proje yapmak mantıklı bir yatırım değildi. Çineli olmamızdan dolayı yatırımımızı burada yaptık. Çünkü Çine sürekli göç veriyor. Çine’nin gelişmesine katkı sağlayacak olan orta ve üst düzey gelire sahip olanların dışarıda yaşamalarına ve gözlerinin Çine’den ırak olmasına üzülüyoruz. Bu şekilde devam ederse insan doğası gereği Çine için bir şeyler yapma güdüsü kaybolma yolunda ilerleyecektir” dedi.

“BELEDİYENİN GELİŞTİRİCİ OLMASI GEREKİR”
İnsanların Çine’de kalmama gerekçelerini araştırdıklarında uyuma ve çalışma zamanı dışında ilçeden memnun kalınmadığını gördüklerinin altını çizen Sever, “Belediye ve benzer kuruluşların yap-kirala yöntemi ile sosyal alanda eksiklikleri giderebileceğine inanıyoruz. Bunun en güzel örneği Çine köftecileridir. Buraları devlet kurumları ya da belediye çalıştırsaydı ne kadar başarılı olur ve sektörün ne kadar cazibesi artardı? Bu mantıktan yola çıkarak özellikle sosyal alanlarda belediyelerin esas işinin işletmeci değil, toplayıcı ve geliştirici olması gerekir. Gelişmiş ülkelerde bu böyledir” diye konuştu.

“ZAMAN KAYBI YOK”
İstanbul gibi büyük yerlerde insanların işlerine iki saatte gittiklerini anımsatan Sever, ortalama günlerinin çalışma ve uyuma saatleri haricinde tam dört saatlerini yollarda harcadıklarını kaydetti. Çine’de bunun maksimum bir saati geçmeyen büyük bir avantaj olduğuna da dikkat çekti.

“KONUT İYİ BİR YATIRIM”
Konut almanın insanın moralini düzelten iyi bir yatırım olduğuna dikkat çeken Sever, konut gibi ürünlere yatırım yapılmadığında insanların yanlış ve geri dönüşümü olamayan yerlere borçlandıklarının görüldüğünü hatırlattı.

YENİ PROJELER GELİYOR
Sever, özellikle ve öncelik Çine’de olmak üzere ve başka yerlerde de konut yapmaya devam edeceklerini, yakında yeni projeleriyle müşterilerinin karşısına çıkma hazırlığında olduklarını da sözlerine ekledi. (EMİN AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler