26 Nisan 2024, Cuma

Ürdünlüler Aydın’da keçi yetiştirmek istiyor

9 Kasım 2016, Çarşamba 11:15

     


Aydın’da Saanen ve Alpin cinsi keçi yetiştirmek ve süt üretim çiftliği konusunda yatırım yapmak için Kuşadası'nda Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarını ziyaret eden Ürdünlü iki yatırımcı Çine’ye geldi. Ürdünlü Ali A.Rauad ve Akailla Investment’in Çine’de Saanen ve Alpin cinsi keçi yetiştiriciliği ve süt üretimi üzerine çiftlik kurup yatırım yapması bekleniyor.

 

Karaköse Danışmanlık’ın sahibi Altuğ Karaköse ile Kuşadası'nda Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarında görüşen yatırımcılar, Altuğ Karaköse’den, bu işin profesyonel ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi için sadece danışman şirketinin yeterli olmayacağı, yerel yönetim ile İlçe Tarım Müdürlüğü ve profesyonel kişiler ile görüşülmesinin daha sağlıklı ve uygun olacağı görüşünü alması sebebiyle Çine’de, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Aydın Tari, Çine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ağaran, Eski Bakanlardan Atilla Koç’un Danışmanı Rüstem Yüksel, Karaköse Danışmanlık’ın sahibi Altuğ Karaköse, Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Okan Atay ile görüştü.

 

"MUTLU ETTİ"

Çine’de yatırım yapacak tarıma elverişli olmayan marjinal arazi arayan Ürdünlü yatırımcılar, bölgede yatırıma uygun arazi talebinde bulundu. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, bu tür marjinal arazilerin olduğunu, yatırımcılara her türlü yardımı sağlayacaklarını belirterek, “Bu işin alt yapısını 10 yıldır Çine Belediyesi ve ADÜ Çine Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile yapıyoruz. Hatta bu konuda şenlikler düzenliyoruz. Ürdünlü yatırımcıların bu girişimi beni çok mutlu etti” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler