25 Nisan 2024, Perşembe

"Çine'nin vitrini olacak"

9 Ağustos 2016, Salı 09:08

     


Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, meclis olarak çok önem verdikleri köy pazarı projesini hızlandırdıklarını ifade etti. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'i proje hakkında bilgilendiren Başkan Atıgan, köy pazarı için, "Çine'nin vitrini olacak" dedi.

 

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, pazar günleri çok durgun geçen Çine'ye hareket kazandırmak amacıyla geliştirdikleri ve daha önce açıkladıkları Çine Ziraat Odası Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali ve Üretici Pazarı'nda bir köy pazarı kurulması konusundaki gelişmeleri Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'e anlattı. Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Okan Atay'ın da destek verdiği konuda Başkan Dinçer'i bilgilendiren Atıgan, kurulacak reyonların, köy pazarına uygun yapılacağını, Çineli üreticilerin sebze ve meyvelerinin, ayrıca ilçenin diğer değerlerinin bu pazarda sergilenip satışa çıkarılabileceğini belirtti.

 

ÇİNE'Yİ TANITMAK İÇİN İYİ BİR FIRSAT

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, "Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Çine Hali'ne köy pazarı kurarak ilçemizin reklamını yapabilir, turistlerimize hizmet edebilir ve üreticimize ekonomik anlamda katkı sağlayabiliriz, düşüncesi ile projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Burada kuracağımız pazarda üreticilerimizin meyve ve sebzelerini, Çine Madran Suyu'muzu, kar helvamızı, kestanemizi, Akçaova'da üretilen kaplarımızı buna benzer birçok ürünümüzü burada satışa çıkarabiliriz. Hem üreticimiz kazanır, hem ilçemizin reklamını yapar hem de Ziraat Oda'sına bir katkı sağlamış oluruz. Bu projemizi Çine Belediyesi işbirliğince gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

 

BAŞKAN DİNÇER'DEN DESTEK

Çine Adnan Menderes Bulvarı'nın turistik yerlere ulaşımı sağlayan bir güzergah olduğunu hatırlatan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ise köy pazarı projesinin gerçekleşmesinde üzerine düşen görevi yapacağını ifade ederek üreticinin ekonomisi ve Çine'nin tanıtımında projenin büyük katkı sağlayacağını inandığını söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler