19 Nisan 2024, Cuma

Topçam Madran Zeytinyağı ambalajlandı

9 Haziran 2016, Perşembe 09:42

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Topçam Madran Zeytinyağı’nı 5 ve 2 litrelik sağlıklı teneke ambalajlarda satışa sunduklarını müjdeleyerek, “Amacımız Çine’yi dünyanın zeytinyağı başkenti yapmak” dedi.

Belediye Başkanı Dinçer, Topçam Madran Zeytinyağı’nın, Aydın’daki Ege Et şubelerinde satışa sunulduğunu bildirdi.

“EN BÜYÜK ÜZÜNTÜM, ÜRETİCİMİZİN BİRLİKTE HAREKET ETMEMESİDİR”

Verimli topraklara sahip olan Çine, hayvancılık, zeytincilik, mevsimlik endüstriyel bitki üretiminin yapıldığı verimli araziler ve kıymetli maden ocaklarına sahip olduğunu belirten Enver Salih Dinçer, şöyle konuştu:

“Ekonomimiz bu saydığım dinamikler üzerine kurulmuştur. Ülke içerisinde ender verimli arazilere sahip olduğumuzun farkındayız ve bilincindeyiz. Benim en büyük üzüntüm ve maalesef tespitim, üreticilerimizin birlikte hareket etme ve ürettiği kaliteli ürünleri hak ettiği pazarlarda gerçek değerinde satamayıp her birinin bireysel hareket etmesidir. Bu dağınık görüntü başta beni Belediye Başkanı olarak üzmekte ve sorumluluk almaya itmektedir. Çine Belediye Başkanı olarak benim görevim sadece yol, park, düğün salonu ve benzeri genel belediyecilik alanlarında hizmet olmadığının bilincindeyim. Benim görevim bu verimli topraklarda üretici hemşehrilerimin kolektif bir şekilde kendi alanlarında ürettiği ürünün karşılığını ve değerini alabileceği ve bu örgütlenmeyi organize ederek onların önlerini açmaktır. Bu sayede üreticinin ürününün kalite ve değerini hak ettiği yere getirerek tüketicinin de bu ülkede ödediği paranın karşılığında kaliteli ürünleri tüketebilmesinde payımızın olabileceğini düşünmekteyim.”

“AMACIMIZ ÜRETİCİMİZİN PARA KAZANMASIDIR”

Çine Belediye Başkanı Dinçer, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Çine’de başlattığımız çiçekçilik projesi şükür ki başlangıcında olmasına rağmen çok olumlu ve verimli bir şekilde hayat buldu. Dünyada bir bütün halinde bulunan zeytin ağacı varlığı sayı olarak sadece Çine’de yoğun bir şekilde bulunmaktadır. Aydın ilinde de en büyük zeytin ve zeytinyağı miktarına sahibiz. Yani bir anlamda zeytinin en büyük deposu Çine’dir. Amacımız Çine’yi dünyanın zeytinyağı başkenti yapmaktır. Önümüzdeki aylarda üretime başlayacak olan organik zeytinyağı ve şişeleme fabrikamız tüm Çineli üreticilerimizin ortak malı olacaktır. Ve onların yüz akı olarak da zeytinyağı pazarında kaliteli ve lezzetli yağlarımızla yüzümüzü güldürecektir. Bu amacımızdan yola çıkarak da bu sezon üretilen zeytinyağlarımızı üreticimizden değerinden alarak hem onlara destek olmak hem de uzun yıllardır su sektöründe hizmet verdiğimiz Topçam Madran markasının kaliteli ve güvenirliğini zeytinyağında da halkımızın hizmetine sunmak istedik. 5 ve 2 litrelik sağlıklı teneke ambalajlarında zeytinyağlarımızı satışa sunuyoruz. Çine Belediyesi olarak bizim en büyük amacımız üreticimizin para kazanmasıdır. Biz sadece bu konuda araç olacağız. Ülkemizin ekonomik anlamda yaşadığı olumsuzluklardan ilçemiz üreticisini daha az etkilenebilir bir noktaya getirebilirsek ne mutlu.” (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler