25 Nisan 2024, Perşembe

Balıkçıların yüzü güldü

8 Ekim 2016, Cumartesi 09:38

     


Av sezonunun açılmasıyla birlikte Çine Balıkçılar Hali’nde tezgahlara yatırılan iri ve taze balıklar, hem Çinelilerin hem de balıkçıların yüzünü güldürdü.

 

Çine Balıkçılar Hali’nde vatandaşlara hizmet veren Reis Balıkçılık, Ege Balıkçılık ve Deniz Balıkçılık yetkilileri, balık fiyatlarının geçen yıla nazaran daha uygun olduğunu belirtirken tezgahlarında palamut, hamsi, kopez, sardalya, çipura, levrek, kefal, barbun, mercan, istavrit, lapa, kalamar, karides, yengeç, dil balığı, lavus, lüfer, çinekop, turna, ahtapot ve somon bulunduğunu söylediler. Hamsi ve palamudun Karadeniz’den temin edildiğini belirten balıkçılar, diğer balıkların Ege Denizi’nde yakalandığını ve Çinelilerin taze balık yemelerini sağladıklarını ifade ettiler.

 

“HER HAFTA BALIK YİYORUM”

Çineli Burcu Çelen (25), “Her hafta balık yiyorum. Çine Balıkçılar Hali'nde satılan balıklar taze ve lezzetli. Buraya geldiğimde 'Acaba aldığım balık bayat mı' diye düşünmüyorum. Balıkçılar ayrıca hangi mevsimde, hangi balığın daha lezzetli olduğu konusunda biz müşterilere önerilerde bulunuyorlar, bu da bizleri memnun ediyor” dedi.

 

KADINLAR EŞLERİNE YARDIM EDİYOR

Çine Balıkçılar Hali'nde kadınlar da eşlerine yardım ediyor. Filiz Korkmaz, satılan balıkları temizleyerek eşine yardım ediyor. Daha önce balık kokusundan hoşnut olmadığını belirten Korkmaz, aileye yardım söz konusu olduğunda, kadınların da her alanda en az erkekler kadar başarılı olabildiğini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler