23 Nisan 2024, Salı

"Çiftçiler aylık faturadan dertli"

7 Kasım 2018, Çarşamba 13:28

     


Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, daha önce hasat zamanında ödenen elektrik faturasının aylığa dönüştürülmesinin çiftçiyi mağdur ettiğini ifade ederken, elektrik faturasının hasat sonrası ödenmesi talebinde bulundu.

 

Daha önce hasat döneminde elektrik borcunu ödeyen çiftçilerin son zamanlarda aydan aya gelen elektrik faturası dolayısı ile mağduriyet yaşadıklarını belirten Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, elektrikte dağıtımın özel şirketlere devredilmesinin çiftçiyi olumsuz etkilediğini söyledi. Daha önce elektrik borcunu hasat sonunda ödeyen ancak özelleştirmeden sonra aylık faturayla karşılaşan çiftçilerin ayrıca az miktardaki elektrik borçlarından dolayı da elektrik kesintileri yaşandığını ve bu durumun çiftçiler için tahammül edilemez bir hale geldiğini belirten Başkan Atıgan, "Daha önce çiftçilerimiz hasat sonu topluca elektrik borcunu ödeyebiliyordu, özelleşen elektrik hizmeti bu geleneği bozdu. Her ay sonu elektrik borcu ödemek zorunda bırakılan çiftçi artık bunaldı. Bu uygulama ile birlikte çok az miktar dahi olsa borçtan dolayı elektrik kesintileri yaşanmaya başlandı. Bu konuda yetkilileri biraz daha anlayışlı olmaya davet ediyoruz. Herkesin artık cebinde telefonu var, üreticilerimiz elektrik kesintisi yapılmadan önce borcu hakkında bilgilendirilmeli" ifadelerini kullandı.

 

OLUMLU YANIT BEKLENİYOR

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, çiftçinin elektrik borcunu hasat sonunda ödemesi için kurum olarak gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirtirken, bu konuda elektrik dağıtım şirketinden olumlu yanıt beklediklerini ifade etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler