28 Mart 2024, Perşembe

“Hayvancılık altın yılını yaşıyor”

4 Mayıs 2015, Pazartesi 09:37

     


Hayvancılık sektörünü değerlendiren Çine Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Yücel Eşiyok, “Hayvancılık altın yılını yaşıyor” dedi.

 

Besilik Erkek Sığır Desteklemelerinin 2015 yılı içinde de devam edeceğini bildiren Eşiyok, üreticileri 2015 yılına ait evraklarını hazırlanmaları konusunda uyardı evrak teslim alımına da başladıklarının söyledi.

 

Son iki yılın hayvancılık sektörü için iyi geçtiğini, üreticinin yüzünün güldüğünü belirten Eşiyok, “Dana eti 23 liradan, inek ise 20-21 liradan kesiliyor. Buna rağmen devletimizin 2015 yılında erkek sığıra destek vermesi üreticinin menfaatine olacaktır” diye konuştu.

 

“İTHAL GELİRSE 10 YIL GERİ GİDERİZ”

Et fiyatlarında artış olabileceğini söyleyen Eşiyok, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçmişte gelen ithal hayvanların cezasını şimdi çekiyoruz. Eğer ithal serbest bırakılırsa hayvancılık sektörü on yıl daha geri gider. Şuanda ithal hayvanların geldiğini ve geleceği konusunda bazı dedikodular var. Şuanda gelen ithal hayvanların şartlı olarak geldiğini biliyoruz. Eğer devlet bu şartı kaldıracak olursa o zaman kaşı çıkarız. Üretici ithal hayvan gelmesini istemiyor.”

 

SÜT FİYATLARIN İYİ OLMASI İNEK KESİMLERİNİ ÖNLÜYOR

Çine’nin hayvan fabrikası olduğunu ifade eden Eşiyok, “Süt fiyatların iyi olması inek kesimlerin önünü geçiyor. Şuanda süt veriminden geriye kalan hayvanlar kesiliyor. İneklerin kesilmemesi de üretime büyük katkı sağlıyor” dedi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler