23 Nisan 2024, Salı

"Hayvan hırsızları organize çalışıyor"

4 Şubat 2017, Cumartesi 10:41

     


Çine Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, hayvan hırsızlığının organize suçlar kapsamına alınarak cezasının ağırlaştırılmasını istedi. “Hayvan hırsızları organize çalışıyor” diyen Gökbel, bunun görmezden gelinmemesi gerektiğini belirtti.

 

Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Salih Gökbel, ilçede gerçekleştirilen hayvan hırsızlıklarına vurgu yaparken, hayvancılığın yoğun yapıldığı Çine’de bir çok hayvan üreticisinin başının hırsızlarla belada olduğunu söyledi. Hayvan hırsızlarının üreticinin rızkını, geleceğini ve yatırımlarını çalmakla kalmadığını, ayrıca güvensizlik nedeniyle moral olarak da çöküntüye uğratarak hayvan üretimine de ağır darbe vurduğunu ifade eden Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Salih Gökbel, “Hayvan hırsızlığının Türk Ceza Kanunu içerisinde organize suçlar kapsamına alınmasını ve hayvan hırsızlarının bu şekilde yargılanarak ağır olarak cezalandırılmasını istiyoruz. Hayvan hırsızlığı organize bir suçtur. Hayvan hırsızları organize çalışıyor. Bunun gözetleyeni var, çalanı var, keseni var, alanı var, satanı var, aracısı var, taşıyanı var. Hayvan hırsızlığı yapan kişiler bu işi çok rahat yapıyor. Yargıdan, cezadan korkmuyor. Yakalanan hırsızlar birkaç gün içerisinde salınıyor. Hırsızlığından vazgeçmiyor, bugün bir üreticinin canını yakan hırsız az bir zaman sonra gidiyor bir başka üreticimizin canını yakıyor” dedi.

 

“CEZA ALMAKTAN ZOR KURTULDU”

Çine Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Hacıpaşalar Mahalle Muhtarı Mehmet Bal, bir arkadaşının hayvan hırsızlarının arkasından tüfek ile ateş ettiğini ve bu nedenle arkadaşının adam öldürmeye teşebbüsten yargılanarak, kendini ceza almaktan zor kurtardığını ifade ederken, Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Salih Gökbel, bazı konularda mağdur kişinin suçlulardan daha çok suçluymuş gibi algılanır hale geldiğini belirtirken, hayvan hırsızlıklarına ‘dur’ diyebilmek için organize suçlar kapsamına alınması gerektiğini bildirdi.

 

BAŞKAN ATIGAN VEKİLLERDEN DESTEK İSTEDİ

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan ise, hayvan hırsızlığının küçümsenmeyecek bir boyut aldığını, geçmiş yıllarda bir çok üreticinin hırsızlar nedeniyle hayatlarının alt üst olduğuna vurgu yaparken, hayvan hırsızlığı suçunun organize suçlar kapsamına alınabilmesi için Aydınlı milletvekillerinden de destek istediklerini söyledi.   (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler