25 Nisan 2024, Perşembe

Aydın BŞB, Çine'de süt toplayacak

4 Ocak 2019, Cuma 17:51

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Germencik'te gerçekleştirilerek süt üreticisinin yüzünü güldüren proje için Çine'de de harekete geçildi. Büyükşehir Belediyesi, Aydın'ın hayvancılık sektöründe öne çıkan ilçesi Çine'de de süt toplayarak üreticiye destek olmayı amaçlıyor.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Ege Et projesi ile üreticinin etini değerinde alıp tüketiciyle buluşturan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Germencik'te başlatmış olduğu süt toplama projesinin Çine'de de hayata geçirilmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı. Başkan Çerçioğlu'nun hayvancılık ile ilgili yaptıkları bu çalışmalarla aracıyı ortadan kaldırarak hem üreticiye hem de tüketiciye destek sağladığını söyleyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, süt toplama projesinin Germencik'in ardından Çine'de de gerçekleştirileceğini söyledi.

 

"ÜRETİCİMİZİN KAZANCINI DAHA DA ARTIRACAĞIZ"

Çine merkezde ve Akçaova'da belirlenecek olan en az iki noktaya soğuk süt toplama tankları yerleştirileceğini belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Süt toplama projesi ilk olarak Çine'de başlatılacaktı ancak Germencik'te oluşan tekelin kırılabilmesi için ilk olarak orada hayata geçirildi. Çine hayvancılık sektöründe önde gelen bir ilçemiz. Çiftçimizin yaşamış olduğu sıkıntıları biliyor ve çözümü için çaba sarf ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu etin ardından süte de el atarak üreticinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Çine'de ve Akçaova'da en az iki adet soğuk süt tankları yerleştirerek üreticimizin sütünü toplayacak ve daha çok kazanmalarını sağlayacağız. Sütünü aldığımız üreticimize yem temini yapacak ve ucuz yem ile üreticimizin kazancını daha da artıracağız" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler