25 Nisan 2024, Perşembe

Çine'nin gözü Ege Et'te

2 Eylül 2016, Cuma 08:47

     


Çine'de Kurban Bayramı'na sayılı günler kala ilçedeki Akçaova Mezbahası'nın Avrupa standartlarına uygun olmadığı için hizmet verememesi; Ege Et mezbahasının da tadilat nedeniyle faal olmaması Çine'de kurbanlık kesimi problemini gündeme getirdi. Çinelileri mağdur etmek istemeyen Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ege Et'te deneme kesimlerine başladı. Ege Et'in Kurban Bayramı'nda hizmet verip veremeyeceği ise cumartesi günü belli olacak.

 

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Çine'de Akçaova Mezbahası ile Ege Et'in hizmet veremeyecek durumda olması, ilçede özellikle büyükbaş kurbanlıkların nerede kesileceği konusunda endişe yarattı. Çineliler, konuyla ilgili olarak yetkililerden gelecek haberi beklerken, Kurban Bayramı'nda Ege Et'te vatandaşa kesim hizmeti verilebilmesi için çalışmalar hızlandırıldı. Ege Et'te yapılan ilk kesim denemesinin başarılı olduğu öğrenilirken, Ege Et'in Kurban Bayramı'nda kesim hizmeti verip vermeyeceğinin ise önümüzdeki cumartesi günü gerçekleştirilecek deneme kesiminin ardından belli olacağı öğrenildi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Akçaova Mezbahası'nda Kurban Bayramı'nda kesim hizmeti verilmesi için girişimde bulunduklarını, ancak Ege Et'in Kurban Bayramı'na hazırlandığı haberini alınca buradan gelecek olumlu ya da olumsuz haberi beklediklerini ifade ederken, Ege Et'in hizmet vermesi durumunda Akçaova Mezbahası'nı kesime açmayacaklarını belirtti. Akçaova Mezbahası'nı Ege Et ile birlikte açmayı istediklerini belirten Başkan Dinçer, kasap sıkıntısından ötürü bu isteklerinin de mümkün olmadığını söyledi.

 

HAYVAN PAZARINDA KESİM YAPILABİLECEK

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ayrıca Çine Hayvan Pazarı'nın bir bölümünü kesim için hazırlayacaklarını ve burada kesim yapılabileceğini belirtirken, "Hayvan pazarında kasap hizmeti vermeyeceğiz ancak ihtiyaç duyulan suyu ve kesim yerini temin edeceğiz. Vatandaşlarımız rahat bir şekilde kurbanlıklarını ayrılan bölümde kesebilecekler. Kurbanlıktan kalan artıkların gömülmesi için de kepçelerimiz hazır bulunacak" dedi.

 

BAŞKAN ATIGAN, EGE ET'İN KURBAN'DA KESİM YAPMASINI İSTEMİŞTİ

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, basına yaptığı açıklamada Ege Et'teki tadilatın, Kurban Bayramı'na kadar bitirilmesini ve bayramda Çinelilere hizmet verilmesini istemiş, Avrupa standartlarına uygun, daha hijyenik, daha sağlıklı ve daha kaliteli hizmet için başlattığı bu çalışmasından ötürü Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne tebriklerini iletmiş, bu arada çalışmanın hızlandırılarak Ege Et'in bir an önce hizmet vermeye başlaması temennisinde bulunmuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler