26 Nisan 2024, Cuma

Eşiyok: Uçmaklıoğlu mektubu yanlış okumuş

2 Eylül 2014, Salı 15:18

     


Çine Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Yücel Eşiyok, kendisini eleştiren Aydın Veterinerler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu'na yazılı basın açıklaması yaparak cevap verdi. Eşiyok, “Uçmaklıoğlu, mektubu yanlış okumuş” dedi.

Çine Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Eşiyok, geçtiğimiz günlerde tüberkülozlu hayvanların değerlendirilebilmesi için Ege Et’te kavrulma tesisi olmadığı için üreticinin her yıl 500 bin TL’si çöpe gittiği söylemiş, bunun üzerine Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu'da Eşiyok’a, "Art niyetli kasap ve celeplerin hakkını savunma" demişti.

Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, hakkında yaptığı basın açıklamasına Cenap Şehabeddin'in sözleriyle yüklenen Eşiyok, “İlim öğrenilen değil, yaşanandır. Yaşanmayan ilim, geçmeyen para gibidir" sözlerini hatırlatmakta fayda görüyorum. Elbette ki konusunda akademik kariyeri olanlara saygılıyız. Uçmaklıoğlu’nun kariyeri Cenap Şehabeddinin dediği gibi ‘Geçmeyen para gibidir’. Şöyle ki yaptığı basın açıklaması ile yaşanan olaylara vakıf olmadığı gibi, kendisini bu olayın neden bu kadar rahatsız ettiği ve bundan önce bu ve bunun gibi olaylara nasıl tutarsız yaklaşımlar içersin de olduğunu kamuoyu ile paylaşmakta yarar görüyorum. Toplumun önde gelen yöneticileri kamuoyuyla ilgili açıklamalar yaparken, karşısındaki kişilere iftira atmayacaklardır" dedi.

"UÇMAKLIOĞLU EGE ET’TE BİR GÜNLÜK GÖREV YAPTIĞIMI İSPATLASIN İSTİFA EDECEĞİM"

"Uçmaklıoğlu hakkımda yaptığı basın açıklamasında benim yıllardır, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyesi olarak, Ege Et de yöneticilik yaptığım yönünde yalan ve yanlış ifadeler kullanmıştır. Uçmaklıoğlu benim Ege Et de, bir gün yöneticilik yaptığımı ispatlasın, bulunduğum tüm görevlerden istifa edeceğim" diyen Başkan Yücel Eşiyok, "Uçmaklıoğlu bunu ispat edemezse kendisini iftira atmaktan, yalan söylemekten, yalan beyanda bulunmaktan dolayı istifaya davet edeceğimi de bilmesini isterim. Diğer bir konu ise, tek mağdurun art niyetli kasap ve celepler olduğu yönündeki açıklamasıdır. Bir celebin ya da kasabın art niyetli olup olmadığına karar vermek Uçmaklıoğlu’nun haddine midir? İlim ve irfandan uzak olan bu arkadaşımız, kasap ve celeplerin mağduriyetlerini, kötü niyetli göstererek, bizden yaşanan sorunları yaşanmamış olarak kabul etmemizi bekliyor. Kasap ve celeplerin hayvancılık sektöründeki yerini kavrayamayan Uçmaklıoğlu, kasap ve celepleri hayvan pazarlarından, yaptığı açıklama ile bu sektör içerisinde görmek mi istemiyor acaba? Bu sorun geçen hafta Çine'de yaşanmış ve ileride de mutlaka yaşanması muhtemel sorunlardan bir tanesidir. Çine'de Ege Et gibi bir kuruluş vardır. Her yıl bu ve bunun gibi sorunlardan dolayı gerek üreticilerimiz, gerek celep ve kasaplarımız, milyonlarca zarar etmektedir. Orta da yaşanan bu sorunu yok sayabilir miyiz? Bugüne kadar bu olaylardan dolayı onlarca mağdur vatandaşımız vardır" diye konuştu.

"EŞİNİN İHMALİ Mİ VAR?”

Türkiye’de Ege Et büyüklüğündeki tüm kombine tesislerde kavurma ünitesi bulunduğunu belirten Başkan Eşiyok, “Ege Et de bu ünitenin bulunmamasında Uçmaklıoğlu’nun beyanı ile Çine Tarım İlçe Müdür Vekili’nin ihmali olmadığını var sayarsak, yaşanan olaylar karşısında haksız olmasına rağmen niçin Uçmaklıoğlu’nun bu açıklama yapmayı gereğini duyduğu, bizde şüphe uyandırmıştır. Yaptığımız araştırmada hayli ilginç sonuçlar karşımıza çıkmıştır. Anlaşılan o ki Çine Tarım İlçe Müdürlüğü'nün ihmali yoksa o zaman Uçmaklıoğlu’nun yine kendisi gibi meslektaşı ve eşi Saliha Uçmaklıoğlu’nun geçmiş yıllarda ihmali söz konusudur dersek onların anlayacağı dilden konuşmuş oluruz. Şöyle ki Uçmaklıoğlu kendisinin de beyanında belirttiği gibi, bu ünitenin kurulması yetkisi Tarım Bakanlığına ait ise, AB uyum yasaları gereği Tarım Bakanlığı tarafından özel mezbaha ve kombinalarda görev yapması zorunlu akredite veteriner uygulaması neticesinde, toplum sağlığı, kontrol ve denetimleri açısından da akredite veteriner hekimleri ataması yapılmıştır. Bu atama neticesinde baskı altında kalmamaları dahi düşünülerek maaşlarının Tarım Bakanlığı tarafından ödenmesine kararlaştırılan düzenleme ile geçtiğimiz yıllarda Uçmaklıoğlu’nun eşi Ege Et de zorunlu akredite veterineri olarak göreve getirilmiştir. Yani Tarım Bakanlığı'nı temsilen Uçmaklıoğlu’nun eşi Ege Et de Bakanlığı temsil etmek üzere görevlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.

“SEN BİRİLERİN MEKTUBUNU OKUYORSUN”

Uçmaklıoğlu’na yüklenmeye devam eden Eşiyok, “Sen sadece birilerinin eline tutuşturduğu mektupları okuyorsun onu da yanlış okuyorsun. Ben üreticimin ve çiftçimin yanındayım, onların haklarının savunucusuyum. Sende yapman gereken asli görevini yap, veteriner hekimin haklarını savun. 2004 – 2009 yıllarında AK Parti’den Aydın İl Genel Meclis Üyeliği, 2011 yılında Aydın Milletvekili Aday Adayı olan Uçmaklıoğlu menfaatlerine ters düştüğü anda davasına tezat düşebilecek açıklamaları ile yıllarca koltuğunu gasp ettiği partisi aleyhine çıkıp açıklama yapabilecek kadar bu işi ayağa düşürmüştür. Bu misyon da olan bir kişinin kendi menfaatlerini toplum menfaatlerinin üstünde tutması da gayet normaldir” dedi. (SEZGİN MADRAN/MADRAN AJANS)







 
Son Eklenen Haberler