29 Mart 2024, Cuma

Kitap kurtları ödüllendirildi

31 Mart 2016, Perşembe 12:29

     


Çine İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından 52. Kütüphane Haftası dolayısı ile 2015 yılında kütüphaneden en çok kitap alan kişiler belirlendi. En çok kitap okuyan kişiler, ödüllerini Çine Kaymakamı Özkan Demir'in elinden aldı.

Çine İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır ve personeli, en çok kitap alan kişiler ile birlikte Çine Kaymakamı Özkan Demir'i ziyaret etti. Kütüphane verilerine göre 2015 yılında en çok kitap alan isimler hediyelerini Çine Kaymakamı Özkan Demir’in elinden aldı.

Çine Halk Kütüphanesi'nin 2015 yıl sonu verilerine göre, ilkokul bazında Atatürk 3/D sınıfı öğrencisi Mehlika Yavuz 120, Hüseyin Özkan İlkokulu 3/B sınıfı öğrencisi 110 ve Atatürk 3/A sınıfı öğrencisi Beyza Aslan ise 102 kitap okudu. Ortaokul bazında Namık Kemal Ortaokulu 6/E sınıfı öğrencisi Fatma Korkusuz 96, Namık Kemal Ortaokulu 6/D sınıfı öğrencisi Aysel Soyaklı 78 ve Namık Kemal Ortaokulu 8/C sınıfı öğrencisi İlayda Kaçan 72 kitap okurken, yetişkinlerde emekli kategorisinde Mehmet Çatalkaya 73 kitapla, özel sektör kategorisinde Tuna Yortuç 55 kitapla en çok kitap okuyan kişiler oldu. 2015 yılı içerisinde 93 kitap okuyan Abidin Cesur ve 87 kitap okuyan annesi ev hanımı Ayşe Cesur ise en çok okuyan aile kategorisinde birinci olma başarısı gösterdi.

KAYMAKAM DEMİR, TEBRİK ETTİ

Kitapseverleri başarılarından dolayı tebrik eden Çine Kaymakamı Özkan Demir, kitap okumanın önemine değinerek, okumaya devam etmelerini ve çevrelerindeki kişilere de kitap okuma alışkanlığı kazandırma çalışması yapmaları talebinde bulundu.

AİLE BÜYÜKLERİNE KİTAP OKUYUN ÇAĞRISI

Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, kütüphane personeli olarak ellerinden geldiğince halkın kitap okuması için çaba sarf ettiklerini ifade ederken velilere seslenerek, kitap okumalarını, kitap okuyan ebeveynlerin çocuklarının da ailesinden görerek kitap okuma alışkanlığı kazanabileceğini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler