28 Mart 2024, Perşembe

Çine'nin sevilen öğretmeni, artık emekli

30 Temmuz 2016, Cumartesi 10:28

     


Çine'nin sevilen öğretmenlerinden Sevim Tekin, öğretmenlik hayatının 41. yılında devlet görevini tamamladı.

 

 

Çine'de 36 yıldır görev yapan Resim Öğretmeni Sevim Tekin, meslek hayatının 41. yılında emekliye ayrılacağını sosyal medyadan dostlarıyla paylaştı.

Çine'nin, hayatında çok ayrı bir yerinin olduğunu söyleyen Tekin, "Mesleğimi noktalarken; 18 Temmuz Pazartesi…. Benim için hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadığım özel bir gün… 41 yıl olmuş eğitim emekçileri kafilesine merhaba diyeli…Yolun yarısına mı geldim derken sona gelmişim meğer. Ben zamanın nasıl geçtiğini bile anlayamamışım. Bu süreçte değerli eğitimci arkadaşlar, saygılı öğrenciler biriktirmişim yolumda" ifadelerini kullandı.

 

 

"YAŞAMA SEBEBİM ÖĞRENCİLERİM"

Bu süreçte yüreği insan sevgisiyle yoğrulmuş, topluma yararlı öğrencilerin yetişmesi için çok çaba sarf ettiğini söyleyen Tekin, "Bütün amacım, bizlere emanet edilen öğrencilerin her yönden mükemmel olmasını sağlamaktı. Bu hedefimi kendimce yakaladım. Bu hazzı yaşamamda katkıda bulunan ve bana destek olan eşim Müfit Tekin’e ve üzerimde annelik haklarının kaldığını düşündüğüm, çocuklarım Melis ve Gizem’e bana verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim.

Emeklilik dilekçemi imzalarken 41 yılımı düşündüm. Tüm acılarımı, sevinçlerimi, tüm öğrencilerimi bu kısacık zamana sığdırdım. Çalışma yaşamımda birlikte çalıştığım kurum amirlerime, okul müdürlerime, saygıdeğer eğitim emekçisi meslektaşlarıma, hayatım ve yaşama sebebim dediğim biricik öğrencilerime bana verdikleri manevi güç ve sevgiden dolayı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız ve iyi ki sizlerle çalışmışım" ifadelerini kullandı.

 

"BURUK AYRILIYORUM"

Mesleği isteyerek noktalamadığını, ancak şartların bunu gerektirdiğini söyleyen Tekin, "Sosyal medyada paylaşmış olduğum yazıdan sonra 1980 yılından itibaren mezun ettiğim bütün çocuklarımdan çok güzel geri dönüşler aldım. Bu zamana kadar iyi bir eğitimci olmak için uğraştım. Elli tane madalya verseler, çocuklarımın bana söylediklerinin ve yaptıklarının önüne geçemez. Böyle sessiz sedasız meslekten ayrılmak biraz üzse de beni, 'Her şeyde bir hayır var' diyerek veda ediyorum" dedi.

 

"ÇİNE SEVDALISIYIM"

Çine sevdalısı olduğunu, Çine'yle hiçbir zaman bağlantısını kesmeyeceğini, bundan sonra da Çine'de yaşamaya devam edeceğini söyleyen Sevim sözlerine şöyle devam etti:

"Meslek yaşamımda tüm güzellikleri, acıları Çine'de yaşadım. İleriki hayatımda da inşallah devam edecek. Bugün devlete olan görevimi noktaladım. Ancak yine de toplumun farklı kanallarında üretken, yüreği genç, emekli bir eğitimci olarak görevime devam edeceğim. Unutulmamak dileğiyle…Hoşçakalın…"

 

Doğum yeri olan Sultanhisar-Demirhan köyünde 1975 yılında göreve başlayan Sevim Tekin, daha sonra Yasemin Lütfiye Lisesi'nde çalıştı. 1980 yılında meslek hayatının 36 yılını geçirdiği Çine’ye atandı. 1980-1993 yılları arasında İmam Hatip Lisesi’nde; 1993-2015 yılları arasında 'Ailem gibi benimsedim' dediği Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi’nde öğretmen ve yönetici olarak görev yaptı. (Yağmur Çağla Efe)







 
Son Eklenen Haberler