20 Nisan 2024, Cumartesi

"Türkiye'nin geleceği sizlersiniz"

30 Nisan 2018, Pazartesi 12:43

     


Matematik Sarayı Genel Koordinatörü Eğitimci Yazar Göksel Gökçe, Çine Matematik Sarayı'nda eğitim alan öğrencilere sınavlar hakkında önemli bilgiler verdi. Ülkedeki bir çok krize tanıklık ettiğini ve bu krizlerin eğitim sektörünü etkilenmediğine dikkat çeken Gökçe, "Türkiye'nin geleceği sizlersiniz" dedi.

 

Matematik Sarayı Genel Koordinatörü Eğitimci Yazar Göksel Gökçe, Çine Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Değişen Sınavlar Değişmeyen Gerçekler' başlıklı konferansta, öğrenci ve velileri bilgilendirdi. Konferansa Çine Matematik Sarayı yöneticisi Aykut Gelir, matematik yazarı Kurtuluş Oğan, eğitimci yazar Çağdaş Gerçekli, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Kübra Kırmızıgül, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

 

SINAV HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Öğrencilere önemli bilgiler aktaran Matematik Sarayı Genel Koordinatörü Eğitimci Yazar Göksel Gökçe, "Sınava iki aylık bir süremiz kaldı. Değişen sınavlar değişmeyen gerçekler hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Sınavlara iki ay gibi bir süre kaldı. Temel Yeterlilik Testi tamamen yorum ve hızınızı ölçecek bir sınav. Türkçe'den 40, matematikten 40, fen ve sosyalden de 20'şer soru olacak. Bu sınav yoruma dayalı. Bu sınavı geçmek zor değil. Alan Yeterlilik Testi'nde ise önemli olan şey bilgi. Daha seçici sorular olacak. Matematikten iki sınavda da toplam 80 soru olacak. Sayısalcısınız, sosyal testi yaptınız, hiç netiniz çıkmadı, sayısal puanınızı etkilemez. Yerleştirme puanınız şöyle hesaplanacak; Temel Yeterlilik Testi yüzde 40, Alan Yeterlilik Testi yüzde 60, okul başarı puanı. Diploma notu bu sene daha etkili olacak. Çünkü puan türündeki puan sayısı azaldı.

 

"SINAVDAN ÖNCE SÖYLEYELİM"

Motivasyon önemli. Bunun için ne yapabiliriz, önce çalışmaya başlamalısınız. Motivasyon güdülenme demektir, hiç çalışmaya başlamadan motivasyon olamıyorum cümlesi yanlıştır. Evet, sınav korkusu kaygısı, yok. Sınav sonucu korkusu var. Lütfen çocuklarımıza sen sınavdan daha önemlisin lafını sınavdan önce söyleyelim" dedi.

 

25 DAKİKAYA 5 DAKİKA

Öğrencilere 'beyninizi ders çalışmaya odaklayın' diyen Matematik Sarayı Genel Koordinatörü Eğitimci Yazar Göksel Gökçe, 25 dakika çalışın, 5 dakika ara verin. 4 kez 25 dakika çalıştıktan sonrada bir yarım saat çalışmaya ara verin. Bunun faydasını sizlerde göreceksiniz. Çünkü genelde bir kişi 25 dakikadan sonra dikkat kaybı yaşamaya başlıyor" dedi.

 

"CEKETİNİ SATAR, SİZİ YİNE OKUTUR"

22 yıllık öğretmen olduğunu ve 5 kriz gördüğünü ifade eden Matematik Sarayı Genel Koordinatörü Eğitimci Yazar Göksel Gökçe, bu krizlerden eğitim sektörünün hiç etkilenmediğini belirtti. Öğrencilere 'veliler ceketini satar sizi yine okutur' diyen Gökçe, "Bu krizler nedeniyle bir çok iş yeri battı. Şirketler kapandı ama eğitim büyüdü. Veliler ceketini satar sizi yine okutur. Sen kendini iyi yetiştirirsen her sektörde iş yaparsın. Türkiye'nin geleceği sizlersiniz, bizler sizlere inanmasan bu işi gerçekten yapmayacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ümidimiz gençliktedir. Daha önce üniversiteler kendi sınavlarını yapıyordu. Daha sonra öğrenci seçme sınavları başladı. Artık öğrenciler gidecek oldukları üniversiteleri kendileri seçiyor. Üniversitenizi iyi seçmeniz gerekiyor. Üniversiteyi kazandıktan sonra ise okey masalarında vakit geçirmeyin, kantin güzeli olmayın. Okuyun, herkesin akıllı telefonu var ancak teknolojiyi yerinde ve mantıklı kullanın. Teknoloji size fayda sağlar ancak doğru kullanıldığında. Bakın kitap okuyan, günlük köşe yazıları okuyan kişiler bir adım önde olacak. Bunları yapın. 11. sınıflara sesleniyorum, bu yaz tatiliniz 20 gün olsun. Tatilinizden kısın, gelecek yıl ki sınava iyi hazırlanın. Eğer kazanmak gibi bir hedefiniz var ise bu yaz tatili sizin için çok iyi bir fırsat. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler