23 Nisan 2024, Salı

Çine’de bir ilk yapıldı

30 Mart 2015, Pazartesi 16:47

     


Uluslararası Matematik ve Fen Bilimleri Eğilimleri Araştırması Sınavı (TIMSS), ilk kez Çine Namık Kemal Ortaokulu’nda yapıldı.

TIMSS'de ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin matematik ve fen bilimleri alanlarındaki başarılarını ve başarılarını etkileyen durumları değerlendirilirken, eğitim sistemleri öğretim programları, öğretmenlerin ve okulların özellikleri ile okulların kaynakları hakkında bilgi toplama amaçlanıyor.

 

Sınav, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden bir eğitim uzmanı, Aydın İl Milli Eğitim Şube Müdürü ve Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürünün de katılımlarıyla gerçekleşti. Sınavda öğrenciler dünya genelindeki diğer akranlarıyla aynı sınav heyecanını yaşadı.

 

TIMSS NEDİR?

TIMSS öğrencilerin matematik ve fen alanlarında kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik bir tarama araştırmasıdır. (IEA- International Association for Evaluation of Educational Achievement) Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu'nun bir projesidir. Dünyadaki en büyük ve en kapsamlı uluslararası öğrenci başarılarını değerlendirme çalışmasıdır. 4. ve 8. sınıf düzeyindeki öğrencilere 4 yılda bir uygulanır. TIMSS, öğrenci başarılarındaki eğilimleri izlemekte ve ulusal eğitim sistemleri arasındaki farklılıkları belirlemektedir. (SEZGİN MADRAN/MADRAN AJANS)







 
Son Eklenen Haberler