25 Nisan 2024, Perşembe

Aydın'da TEOG misali pilot uygulama

29 Aralık 2016, Perşembe 11:36

     


Milli Eğitim Bakanlığı, Aydın’da eğitim veren özel liselerde dahil olmak üzere bütün liselerin 9. sınıfında eğitim gören öğrencilere eş zamanlı edebiyat sınavı gerçekleştirdi. Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldıray Demir, uygulamanın ölçme ve değerlendirmede standardı yakalamak amaçlı bir çalışma olduğunu belirtti.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Aydın’ın tüm lise birinci sınıflarında eğitim gören öğrencilere eş zamanlı edebiyat sınavı gerçekleştirildi. Uygulamanın matematik sınavında da tekrarlanacağını belirten Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldıray Demir, “Aydın’da eğitim veren bütün liselerde ortak edebiyat sınavı yapıldı. Sınav, e-okul notları olarak sisteme yansıyacak. Uygulamanın faydalı olacağı kanaatindeyiz. Bunun faydalı olduğu düşünülür ise diğer bütün okullarda ve derslerde bu uygulamaya geçilebilir. Bu uygulama ile ölçme ve değerlendirme standardı yakalamak ve öğretmen farklılığından kaynaklı şikayetlerin önüne geçmek amaçlanıyor” dedi.

 

MATEMATİK SINAVI DA EŞ ZAMANLI YAPILACAK

Aydın’ın tüm lise birinci sınıflarında eş zamanlı gerçekleştirilen edebiyat sınavının optik formlarının il müdürlüğüne gönderildiğini belirten Müdür Demir, önümüzdeki günlerde sınav sonuçlarının öğretmen ve öğrencilere açıklanacağı bilgisini verirken aynı uygulamanın matematik sınavı olarak da gerçekleştirileceğini, sınavların, içerisinde 25 soru bulunan A ve B kitapçıkları üzerinden yapıldığını, her iki kitapçıkta aynı soruların bulunduğunu fakat soruların yerlerinin değişik olduğunu söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler