19 Nisan 2024, Cuma

"Okumamak için hiçbir mazeretiniz yok"

29 Ekim 2015, Perşembe 10:04

     


Çine Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi'nde öğrencilere tablet dağıtımı törenine katıldı. Öğrencilik yıllarını anlatarak öğrencilere mesajlar veren Milli Eğitim Müdürü Üstündağ, "Okumamak için hiçbir mazeretiniz yok" dedi.

Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi 10. sınıflarında öğrenim gören öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gönderdiği tabletlerine kavuştu. Okulda gerçekleştirilen tablet dağıtım törenine katılan Çine Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, öğrencilere tabletlerine sahip çıkmaları, iyi kullanmaları ve faydalanmaları konularında uyarılarda bulundu. Üstündağ, kendi öğrenim gördüğü yıllarda çektiği sıkıntıları öğrencilere anlatarak, 2015 yılında gelişen teknoloji ve eğitime verilen öneme vurgu yaptı, şunları söyledi:

"Ben kundurayı, lise yıllarında tanıdım. Biz küçükken kara lastik ayakkabılar giyerdik, onlarla büyüdük. O zamanlar babam dışarıda çalışırdı, o gelirse alabilirdim defterimi. Bizim zamanımız da böyle kitaplar, tabletler dağıtmazdı devlet. Kitap, defter katlayacağım zaman kaplığı bol bol kullanmazdım, diğerlerine yetsin diye. Ama sizin artık böyle sıkıntılarınız yok. Devlet ders notları yüklü tabletler veriyor artık size. Akıllı tahtalar ile ders işliyorsunuz. Bu da demek oluyor ki sizin okumamak için hiç bir mazeretiniz yok. Gözleriniz ışık saçıyor, sizin gibi gençleri gördükçe çok mutlu oluyorum." (ELVAN UYAR)







 
Son Eklenen Haberler