25 Nisan 2024, Perşembe

Çine'de okul heyecanı başladı

28 Eylül 2015, Pazartesi 16:43

     


Çine'de 2014 - 2015 Eğitim ve Öğretim Yılı resmi açılış töreni bu yıl Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Çine’de toplam 44 okulda, 4 bin 803’ü ilkokul ve ortaokul, 3 bin 157 lise, 275 anasınıfı olmak üzere 8 bin 317 öğrenci eğitime başladı.

Çine Hükümet Meydanı'nda Çine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çelenk koyma töreni ile başlayan etkinlik, Atatürk İlkokulu’ndaki gerçekleştirilen programla devam etti. Törene, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı CHP'li Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Tosun, Çine Bölge Trafik İstasyon Amiri Ali Mustafaoğlu, Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ağaran, Çine ilçe Müftü Vekili Yahya Ofşin, Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürü Pınar Ekebaş Çelik, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Etkinlikte öğrenciler tarafından şiirler okunurken, 4'üncü Sınıf öğrencileri 1'inci Sınıf öğrencilerine ‘Hoş geldin’ diyerek çiçek takdim etti.

Etkinlikte konuşan Çine Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, şunları söyledi: “Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor, dünyanın en zengin aklını gördüm, sermayesi ne diye sordum, dedi ki okul. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik aklı ve zekasıdır. Akıl ve zeka kendiliğinden gelmez. Bunları geliştiren kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren en önemli yapı okuldur. Çünkü okullar eğitim, öğretim yuvasıdır. İnsanın yetiştiği yerdir. Sevgili çocuklar öğretmenlerinizi çok seviniz. Her zaman muvaffak olunuz. Öğretmenler tüm yaşamınızı yön verip etkileyen, sizleri iyi bir insan yapan, duyarlı, topluma yararlı olmayı, yurdunu sevmeyi öğreten insan mimarlarıdır. Öğretmen arkadaşlarım öğrencilerinize karşı anlayışlı ve hoş görülü olunuz. Öğretmenlerden istenen fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmenin görev ve sorumluluğu içinde olmalarıdır. Sayın veliler her daim öğretmenlerimize ve çocuklarımıza destek olunuz.”

“İKİNCİ YUVANIZA HOŞ GELDİNİZ”

Atatürk İlkokulu Müdürü Özgür Soğancı da, "Eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen Atatürk İlkokulu’nun huzurunda olmanın verdiği mutluluk içinde hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. İkinci yuvanıza hoş geldiniz. Yurttaşlığın ilk temellerinin atıldığı ilkokulda çocuklarımıza her şeyden önce bir yaşam biçimi olarak demokrasiyi öğretmeli ve özümsemelerini sağlamalıyız. Ancak üreten ve yaşama doğrudan katılan insanların mutlu olabileceği gerçeğini unutmamalı, çocuklarımızın yaşamdan tat almalarını sağlamalıyız. Sayın veliler bize emanet ettiğiniz canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler