20 Nisan 2024, Cumartesi

En güzel şiir İstiklal Marşı

26 Şubat 2015, Perşembe 18:00

     


Çine'de, okullar arası İstiklal Marşı'nı şiir olarak en güzel okuma yarışması düzenlendi.

Çine Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmaya, Çine Milli Eğitim Müdürü Sait Şakir Üstündağ, Çine Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Cihan Altintaş, Çine Askerlik Şubesi Daire Başkanı Kıdemli Başçavuş Cumali Nacak, Çine Milli Eğitim Şube Müdürleri Yaşar Ünal, Yeter Ortan, Coşkun Akbay, Çine Halk Eğitim Müdürü Pınar Ekebaş Çelik, Çine Müftüsü Feyyaz İdin, Çine Kızılay Şube Başkanı Mehmet Ali Türksoy, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 4 kategoride yapılan yarışmaya, 33 okul ve öğrenci katıldı. Öğrenciler beden dillerini de kullanarak, kimi yüksek sesle, kimi daha duygusal kendine özgü seslendirdikleri İstiklal Marşı'nı 5 kişiden oluşan jüri üyelerine beğendirmeye çalıştı. Jüri üyeleri, vurgu, durak ve tonlamayı kullanma, jest ve mimikleri kullanma, şiirin temasının kavranması ve hissettirilmesi, sözü ezgisine göre okuma, şiire kattığı yorum, heyecan kontrolü ve sahneye hakimiyet kriterlerini göz önüne alarak yarışmacı öğrencilere puan verdi.

 

YARIŞMADA DERECEYE GİRENLER

İstiklal Marşı’nı şiir olarak güzel okuma yarışmasında kategorilerine göre dereceye giren öğrenciler, şöyle belirlendi:

 

Anaokulu kategorisinde, birinci Atatürk İlkokulu Selma Tünkar, ikinci Fatma Öz Anaokulu Ömer Faruk Uyar, üçüncü Feride Raşit Kalkan Ortaokulu Yaşar Atalay, ilkokul kategorisinde birinci Dörtköyler İlkokulu Ayşenur Feride İpek, ikinci Kahraman İlkokulu Necip Dursun, üçüncü Atatürk İlkokulu Şule Nur Saylık, ortaokulu kategorisinde birinci Namık Kemal Ortaokulu Gözde Nur Kahraman, ikinci Feride Raşit Ortaokulu Cem Ataköy, üçüncü Mustafa Türkoğlu Ortaokulu Neslişah Yaşar, lise kategorisinde birinci Madran Anadolu Lisesi İpek Akcan, ikinci Çine Anadolu Lisesi Alican Özkaya, üçüncü Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi Büşra Kaçgar.

 

Çine'de birinci olan öğrenciler, 3, 4, 5 ve 6 Mart’ta Efeler Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacak olan İstiklal Marşı’nı şiir olarak güzel okuma yarışmasında Çine'yi temsil ederek, il birinciliği için yarışacak. Birinci olan öğrencilerin hediyeleri ise 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümünde düzenlenecek etkinlikte verilecek. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler