20 Nisan 2024, Cumartesi

Çine'de mozaik kursu başladı

25 Aralık 2018, Salı 16:55

     


Çine'de kadınlara iş imkanı tanıyan ve istihdam sağlayacak olan Mozaik Kursu başladı. Kadınlar, atık malzemeleri sanata dönüştürürken, kurs bitimi el emeği ve göz nuru eserlerini sergilemek istiyor.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKAYINIZ) 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülük ettiği sıfır atık projesi kapsamında seramik ve cam atıklar sanat eserine dönüştürülme fikri ve Çine Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Çine Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR işbirliğince Çine Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden ekonomik destek alan yada hayatında ilk kez iş hayatına atılmak isteyen kadınlara yönelik mozaik kursu başladı. 23 kursiyer kadın Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurs için hazırlanan alanda mozaik sanatını öğrenmeye koyuldu. Ayrıca kadınlara her hafta bir saat olmak üzere kadın ve çocuk konulu eğitim seminerleri verileceği bildirildi.

 

KADINLARA İSTİHDAM SAĞLANIYOR

Bir ay sürecek olan kursta kadınlar seramik ve cam atıklarını mozaik sanat eserlerine dönüştürmenin eğitimini alacak. Bu sayede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülük ettiği sıfır atık projesi kapsamında seramik ve cam atıklar sanat eserine dönüştürülecek. Her kadına günlük 25 lira kurs ücreti verilecek. Kurs malzemeleri Çine Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından karşılanacak.

 

"HALKIMIZIN BEĞENİSİNE SUNACAĞIZ"

Kursiyerlerinin çok istekli ve mozaik sanatını icra etme gayreti içerisinde olduğunu söyleyen Çine Halk Eğitim Merkezi mozaik kurs öğretmeni Vicdan Çevik, "Evimizde ve çevremizdeki atık malzemeleri kullanarak mozaik sanatını icra etmeye çalışıyoruz. Kadınlarımız çok hevesli ve bu işin ehli olmak istiyor. Kadınlarımız çok istekli. Onlara verilecek destek ile sanatımızı daha da büyütebilir ve büyük duvar ve yer mozaikleri yapabiliriz. Şuanda küçük objeler yapıyoruz. Kursumuzun sonunda yapmış olduğumuz el emeği göz nuru eserlerimizi açmayı düşündüğümüz sergimiz ile halkımızın beğenisine sunacağız" diye konuştu. (LÜTFİYE YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler