20 Nisan 2024, Cumartesi

Nereye gitse çok seviliyor

25 Kasım 2016, Cuma 09:17

     


Çine’de 19 yıl öğretmenlik yapan, ilçenin çok sevilen, başarılı öğretmenleri arasında yer alan ve 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nın başında Didim Mahir Özgür Damar İlkokulu’na atanan Salih Bozkurt, her görev yaptığı okulda olduğu gibi yeni okulundaki öğrencileri tarafından da çok sevildi. Öğrenciler, yeni öğretmenlerine sürpriz bir kutlama gerçekleştirdi.

 

Çine’de farklı okullarda 19 yıl öğretmenlik yapan, son olarak Atatürk İlkokulu'nda 9 yıl sınıf öğretmenliği üstlenen Salih Bozkurt, esne başında Didim Mahir Özgür Damar İlkokulu’na atandı. Çine’de görev yaptığı süre boyunca öğrencileri ve velileri tarafından çok sevilen Salih Bozkurt, ayrıca TEMA’nın Çine temsilciliği görevini de üstlenerek öğrencilerine doğayı sevdirmeye çalışan bir eğitimci olarak takdir topladı. Salih Bozkurt'un, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı başında eğitim vermeye başladığı Didim Mahir Özgür Damar İlkokulu'nun 4-D sınıfı öğrencileri, çok sevdikleri öğretmenleri Salih Bozkurt’a Öğretmenler Günü’nde sürpriz bir kutlama gerçekleştirdi. Salih Bozkurt, öğrencileri tarafından hazırlanan ve üzerinde kendi resmi bulunan pastayı, yine öğrencileri ile birlikte kesti.

 

AİLELERE VE YENİ ÖĞRETMENLERE NASİHATTE BULUNDU

Öğretmen Salih Bozkurt, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde mesleğe yeni başlayan öğretmenlere ve öğrenci velilerine nasihatlerde bulundu. Öğrencilerin başarılı olmalarında öğretmen ve aile büyüklerinin önemli rol oynadığını belirten Bozkurt, “Benim 3 kuralım vardır. Öğrenci, sabah kahvaltısını yapmadan okula gönderilmeyecek, o gün kahvaltı yapmadıysa okula gelmese de olur. İkincisi çocuk saat.21.30'da yatakta olacak. Üçüncü kuralım ise akşam yemeğinden sonra çocuklar televizyon izlemeyecek. Aileler, kesinlikle öğretmenlerin kendilerine verdiği nasihatlere uymalı, uymazlar ise bu çocuklarının başarısızlığına neden olacaktır. Başarılı öğrencilerin çoğunda ailenin katkısı çok büyüktür. Bu yüzden öğretmenlerimiz kendilerine kurallar koymalı, ailelere bunları kabul ettirmeli ve aileler de bu kurallara uymalı. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza gözümüz gibi bakmalıyız. Çine’deki bütün öğretmen arkadaşlarımın Öğretmenler Günü'nü kutluyorum” dedi. (ARİF ALİ UYGUÇ)







 
Son Eklenen Haberler