25 Nisan 2024, Perşembe

Çine'de kalifiye eleman talebi artıyor

24 Aralık 2018, Pazartesi 11:53

     


Çine’de maden fabrikalarının yanı sıra organize sanayi bölgesinin harekete geçirilmesi ile birlikte kalifiye elemana ihtiyacın fazlalaşması, Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin önemini artırdı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Mesleki Eğitime Katkı Sağlama Projesi (MEKAS)” kapsamında meslek liselerinin önemini anlatmak, tercih dönemlerinde mesleki eğitime yönlendirmenin yapılması için Çine ve Karpuzlu’da eğitim veren ortaokulların rehber öğretmenlerine, rehber öğretmeni olmayan okulların tercihlerden sorumlu müdür yardımcılarına, Anadolu Lisesi rehber öğretmenlerine, Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

ÖĞRENCİLER ALANLARINDA İSTİHDAM EDİLİYOR

Toplantıda, günümüzde hızlı teknolojik gelişim ve dünya düzeninde yapılan değişimle ülkemizin kalkınması için en önemli etkenlerden birisinin sanayinin gelişmesi ve sürekli üretim olduğu, sanayi ve üretim sektöründe de meslek liselerinden mezun kalifiye elemanların önemi vurgulandı. Toplum hayatında her alanda ihtiyaç duyulan meslekler de teknik elamanların yetiştirilmesi, gerekli bilgi, beceri ve uygulamalarla mesleki ve teknik anadolu liselerinde yetiştirildiği belirtilirken, Çine çevresindeki büyük maden kuruluşları, yeni kurulan organize sanayisi ve küçük sanayisi ile gelişmekte olan bir bölge olduğu ve bu kuruluşlarda meslek liselerinden mezun ara elamanların çalıştığı, yeni çalışanlara ihtiyaç olduğuna değinildi. Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olan öğrencilerin bir çoğunun istemeleri halinde alanlarında istihdam edildiği vurgulanırken toplantı okul müdürlüğü tarafından hazırlanan ikram ve sunumdan sonra okul, atölye ve laboratuvarların tanıtımı ile sona erdi.

 

KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRİYOR

1977 yılından bu yana Karpuzlu dahil olmak üzere eğitim hizmeti veren Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bugüne kadar yaklaşık 3 bine yakın kalifiye eleman yetiştirdi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler