25 Nisan 2024, Perşembe

Emekli öğretmenler şereflendirildi, gençler yemin etti

24 Kasım 2015, Salı 20:55

     


Tüm yurtta olduğu gibi Çine'de de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı. Emekli olan 7 öğretmen hizmet şeref belgesi ile onurlandırıldı. Mesleğe yeni adım atan 16 genç stajyer öğretmen ise meslektaşları önünde öğretmenlik yemini etti.

 

Törene, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Garnizon Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Yüzbaşı Osman Olgun, daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Davetlilere yiyecek ve içecekler ikram edildi.

 

"ÖĞRETMENLERİMİZ İYİ Kİ VARSINIZ"

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ yaptı. Üstündağ, “Bizim yaptığımız işin sonucu yıllar sonra ortaya çıkar. Bizlerin işi bir dosyaya imza atmakla, bir raporu doldurmakla, kısa vadede sonuçlanmaz, o yüzden bazı sığ düşünceli insanlar öğretmenin işini önemsemez. Bizler sabırla zorluklarla, mücadele eden ve meyve veren ağaçlar gibi bazen de eleştirilen bir iş yapıyoruz. Biz zamanımızı, aklımızı, emeğimizi, bilgimizi, tecrübemizi, sabrımızı ve vicdanımızı ortaya koyarak çalışıyoruz. Bizim mesaimiz sokakta, çarşıda, evde ve her yer sürmektedir. Bu nedenle öğretmenlik ulvi bir meslektir. Canı gönülden öğretmenlik yapan meslektaşlarıma teşekkürlerimi ve minnetlerimi iletmek benim bir vicdan borcumdur. Öğretmenlerimiz iyi ki varsınız” dedi.

 

EMEKLİ ÖĞRETMENLER HİZMET ŞEREF BELGESİ ALDI

Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından oyunlar oynanan ve şiir ve şarkılar söylenen programda emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi. Emekli olan Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokulu’ndan Servet Kahraman, Namık Kemal Ortaokulu’ndan Mihrican Karaağaç, Atatürk İlkokulu’ndan Gülsüm Özden, Altınova İlkokulu’ndan Gönül Oktay, Hüseyin Özkan İlkokulu’ndan Aysun Arslan, Mesleki Eğitim Merkezi’nden Ahmet Zeki Akbudak ve Çine Madran Anadolu Lisesi’nden Özden Voyvoda, hizmet şeref belgesini Çine Kaymakamı Özkan Demir’in elinden aldı.

 

STAJYER ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Programda, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan stajyer öğretmenler, Feride Raşit Kalkan Ortaokulu’ndan Yeşim Kılıç ve Aslı Çamlı, Atatürk İlkokulu’ndan Duygu Kavak, Çine Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Armağan Yağmur Yalın, Namık Kemal Ortaokulu’ndan Hazal Şahin, Topçam İlkokulu’ndan Aysel İlhan Akdağ, Çine Anadolu İmam Haitp Lisesi’nden Burcu Çelik, Akçaova Anadolu Lisesi’nden Tuğba Gözüm, Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Olcay Aksu, Madran Anadolu Lisesi’nden Özge Çulha, Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Özcan Çetin ve Erkan Ergen, Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi’nden Özge Tankut Turhan, 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Pınar Yücel, Hüseyin Özkan İlkokulu’ndan Serpil Ayeş ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Zeliha Yeler, Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yılmaz Doğan eşliğinde öğretmenlik yemini etti.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler