20 Nisan 2024, Cumartesi

Kitaplarını kütüphanede okuyorlar

23 Kasım 2016, Çarşamba 12:47

     


Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, okuma derslerini Çine Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştiriyor. Minik öğrenciler, bu sayede okuma alışkanlığı edinerek kitaba olan saygınlıklarının daha çok farkına varıyor.

 

Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, okuma derslerini Çine Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirmeye başladı. Minik öğrenciler kütüphanede birçok kitaba ulaşma imkanı bulurken sessiz ortamda kitap okumanın keyfini çıkardı.

Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu 3-D sınıfı öğretmeni Salim Karacan, “Gerekli izinlerimizi alarak okuma derslerimizi kütüphanemizde yapmaya başladık. Buradaki amacımız, öğrencilerimizin sessiz bir ortamda kitap okumalarına imkan sağlamanın yanı sıra birçok kitabı içinde barındıran kütüphaneye ilgililerini daha çok çekmek oldu. Kütüphane kültürünü çocuklarımıza aşılamak istiyoruz. Burada çocuklarımız kitap okumanın değerini daha iyi anlıyorlar. Kütüphane kavramı kimliklerine yerleşiyor. Halk kütüphaneleri ücretsiz hizmet veren yerler olduğu için öğrencilerimiz kolaylıkla istedikleri bilgilere burada ulaşabilirler. Burada kitap okuyan çocuklar, kitaplara daha saygılı davranmayı, onları yıpratmamayı öğreniyor. Bunu okulda öğretmemiz maalesef daha zor oluyor. Kütüphanede kitap okuyan öğrencilerimiz küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı elde ediyor” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler