23 Nisan 2024, Salı

Çine’yi 5 dakika o yönetti

23 Nisan 2015, Perşembe 17:41

     


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Çine Kaymakamı Özkan Demir, Kaymakamlık Makamını 5 dakikalığına Mustafa Türkoğlu Ortaokulu 6/E Sınıf öğrencisi Mehmet Mert Ergin’e teslim etti. Ergin, 5 dakika da olsa Çine Kaymakamı olmanın sevinci ve gururunu yaşadı.

 

Mustafa Türkoğlu Ortaokulu 6/E Sınıf öğrencisi Mehmet Mert Ergin ile Buse Uzun, Çine Kaymakamı Özkan Demir’i ziyaret etti. Öğrencilere okul müdürü Mustafa Uğurlu ve Türkçe öğretmeni Yasemin Uzun’da eşlik etti. Çine Kaymakamı Özkan Demir, 5 dakikada olsa makamını Mehmet Mert Ergin’e devretti. Demir’in ‘şimdi kaymakam sensin, ne yapmak istersin’ demesi üzerine Ergin, Demir’in kaymakam olarak çok başarılı olduğunu ifade ederek, “Siz ilçeyi çok başarılı idare ediyorsunuz” diyerek cevap verdi. Demir’in ısrarla hiçbir şey yapmak istemiyor musun? Sorusu üzerine Ergin’in cevabı , ‘bütün okullara asansör yaptırmak istiyorum’ oldu. Ergin’in bu cevabı üzerine Demir, ‘obezite’nin en büyük düşmanı hareket etmektir’ dedi. Çine Kaymakamı Özkan Demir, kendisini ziyaret eden öğrencilere hediye takdim etti.

 

23 NİSAN’IN NEDEN ÇOCUK BAYRAMI OLDUĞUNU ANLATTI

Öğrencilere, “siz belki şimdi Atatürk, bu bayramı bize neden bıraktı diye düşünüyor olabilirsiniz” diyen Demir, 23 Nisan’nın niçin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlandığını şu sözleriyle anlattı:

“Cumhuriyetin ilk yıllarında düşman çoktu. Cumhuriyetimizin ayakta durması zordu. Atatürk ve ülkenin önde gelenleri Cumhuriyetin yaşaması için yeni nesilleri kazanmak gerek ve kurtuluşumuzu unutturmamak gerekti.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler