24 Nisan 2024, Çarşamba

Çine Eğitim Sen'in yeni temsilcisi Özerdem oldu

23 Ocak 2017, Pazartesi 17:57

     


Eğitim Sen Çine, Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede Alp Özerdem, Eğitim Sen Çine’nin yeni temsilcisi oldu.

 

Eğitim Sen Çine Olağan Kongresi, temsilcilik binasında yapıldı. Kongrenin açılış konuşmasını mevcut ilçe temsilcimiz Ferit Laçin yaptı. Eğitim Sen’in her zaman onurlu bir mücadele sürdürdüğünü vurguladı. Son süreçte üyelerine karşı uygulanan hukuksuz uygulamaların er geç ortadan kalkacağına inandığını ve bunda hukuki dayanaklarının çok güçlü olduğunu belirtti. Seçilecek yeni yönetime başarılar dileyerek, her zaman yanlarında olacağını belirtti.

 

 Divan kurulunu oluşması ile seçime gidilen kongrede oy kullanmanın ardından yapılan sayımda, yeni yönetim kurulu, Alp Özerdem, Aziz Öner, Meral Dündar Fidan, Ahmet Karabulut, Ahmet Tunç’tan oluşurken, aralarında yapmış oldukları toplantı sonrası oy birliği ile yeni temsilci Alp Özerdem olarak belirlendi.

 

“TÜM EĞİTİM EMEKÇİLERİNE BAŞARILAR DİLERİZ”

Eğitim Sen Çine Temsilcisi Alp Özerdem şunları söyledi: Eğitim Sen, geçmişi TÖBDER'lere dayanan, öğretmenlerin özlük ve demokratik hakları için yılmadan mücadele eden, laik, demoktatik, çağdaş eğitimi, insanca yaşamı savunmuş köklü bir sendikadır. Tarihi boyunca gerici, ırkçı zihniyetlerle mücadele etmiştir. Bu vesile ile bu güne kadar Eğitim Sen kadrolarında gerek üye gerekse yönetici olarak görev almış tüm arkadaşlarımızı kutluyoruz. Yıllarca bu onurlu mücadeleye omuz vermiş Ferit Laçin başkanımıza ve emekli olmuş tüm üyelerimize emekleri için teşekkürlerimizi sunuyor, emeklilik hayatlarında mutluluklar diliyoruz. Ne yazık ki eğitim alanında onlarca yıkıcı sorunla iç içeyiz. Sürekli değişen sistem ve müfredat arayışları, antidemokratik ve gerici yaklaşımlar eğitim kalitesini yerle bir etmiştir. Yıllardır ülkenin dört bir yanında görev yapan öğretmenlerin önemli bir bölümü darbe girişimi sonrası yaşanan ihraçlar, açığa almalar, gözaltı, tutuklama, soruşturma ve sürgün gibi anti demokratik uygulamalar ile karşılaşmıştır. Darbe zihniyetiyle hareket eden, bunlara direk destek sunan herkes hangi konum ve mevkide olursa olsun yargılanmalıdır. Fakat tüm bunlar somut delillerle ve hukuk çerçevesinde yapılmalıdır. Türkiye’de cemaat ve uzantılarıyla en çok mücadele etmiş olan Eğitim Sen üyesi 12 bine yakın öğretmen, sadece sendikalı olduğu, sendikalarının aldığı eylem kararlarına katılarak demokratik haklarını kullandığı için cezalandırılmak ve sindirilmek istenmiştir. Sendikal faaliyetler, uluslararası sözleşmelerle, Anayasanın 90.maddesi ile Danıştay ve AHİM kararlarıyla güvence altındadır. Bu dayanaklarla, en son geçtiğimiz günlerde İstanbul 2. İdare Mahkemesinin verdiği kararla, sendikanın aldığı karara uyarak bir günlük iş bırakma eylemine katılan üyemize verilen 1/30 oranındaki maaş kesme cezası iptal edilmiştir. Sendikal faaliyetleri hukuksuz  bir şekilde suç kapsamına almaya çalışan MEB’in zorlaması ile 12 bine yakın Eğitim Sen üyesi cezai yaptırımlar üzerinden açığa alınmış, 847 kişi de ihraç edilmiştir. Ancak sendikamızın haklı ve cesur hukuk mücadelesi, dayanışma ve direnciyle 10 bin 500 üyemiz görevlerine iade edilmiştir. Halen açıkta olan ve ihraç edilmiş arkadaşlarımız da er ya da geç görevlerine dönecektir. İhraç edilen üyelerimizin maaşlarının 2/3'si dayanışma fonumuzla tüm üyelerimizce ödenmektedir. Eğitim Sen ve tarihi, darbe girişimine karşı dik duruşunu her dönem ortaya koymuştur. Örgütlü mücadelesi boyunca laik, bilimsel ve demokratik eğitimi savunan, her fırsatta demokrasiye, temek hak ve özgürlüklere sahip çıkan eğitim ve bilim emekçilerinin bu süreçte hedef olması kabul edilemez. Bizler de, bu onurlu duruşa katkı vermeye ve ilçemizdeki üye arkadaşlarımıza destek olmaya, onların yanında durmaya, ilçemizdeki eğitim çalışmalarının takipçisi olarak, gereken yerde destek sunup, gereken yerde itirazlarımızı dillendirmeye çalışacağız. Tüm eğitim emekçilerine, işlerinde kolaylıklar ve başarılar dileriz. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler