18 Nisan 2024, Perşembe

Bakanlıktan onay bekliyor

22 Ağustos 2015, Cumartesi 10:32

     


Çine’de kapandıktan sonra atıl duruma düşen, Yeni Sinema’nın sahibi merhum Hidayet Yavaşoğlu’nun kızı Ayhan Yıldız’ın anaokulu yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına bağışladığı ve 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı başına yetişmesi planlanan Ayhan Yıldız Anaokulu’nun inşa edileceği bin 28 metrekarelik arsaya henüz bir çivi bile çakılmadı.

Çineli Ayhan Yıldız, 1955-1990 yılları arası hizmet veren ve şuan atıl bir durumda olan Yeni Sinema’nın 28 bin metrekarelik arsasını, Ayhan Yıldız Anaokulu yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladı. 22 Kasım 2013 tarihinde Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, dönemin Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mümtaz Avcı, Hayırsever Ayhan Yıldız, eşi Hüseyin Yıldız, çocukları Abdülkadir Yıldız ve Belgin Yıldız’ın da katılımıyla Çine Kaymakamı Özkan Demir’in makamında gerçekleştirilen protokolle bağış, resmiyet kazandı. Yapılan protokolde anaokulunun 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı başına yetiştirilmesi planlandı.

PROJE ONAY AŞAMASINDA

2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı başında faaliyete geçirilmesi beklenen okulun inşasına henüz başlanmadı. Konu hakkında bilgi veren Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Şakir Üstündağ, Ayhan Yıldız Anaokulu'nun 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı ikinci sezonuna kadar yetişeceğini tahmin ettiğini söyledi. Ayhan Yıldız Anaokulu'nun yapılacağı arsanın hemen yanında tarihi bir bina bulunduğunu söyleyen Üstündağ, anaokulunun 8 derslikli ve Muğla’nın tarihi dokusu ile uyumlu bir anaokulu olacağını belirtti. Üstündağ, anaokulunun yanında bulunan binanın Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından koruma altında olduğu bilgisini verirken, bu nedenle tip proje uygulayamadıklarını yapılacak olan Ayhan Yıldız Anaokulu'nun yanında bulunan tarihi binaya uyumlu olması şartının oluştuğu, bu koşul ile birlikte özel bir proje hazırlandığı bu nedenle okul yapımının uzadığını dile getirirken, projenin hazırlandığını ve Bakanlıktan onay beklediği, projenin onaylanmasıyla birlikte okul inşasına hemen başlanılacağını söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler