25 Nisan 2024, Perşembe

Çine, fen lisesi istiyor

21 Ekim 2016, Cuma 10:04

     


Çine’deki eğitim ile ilgili yatırımları yerinde inceleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde inşaatı süren 200 kişilik pansiyondaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Pansiyon sıkıntısını gideren Çine’ye fen lisesi açılması için girişimlerde bulunacağını belirten Savaş, fen lisesinin ilçedeki eğitim çıtasının yükselmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

 

AK Parti Aydın Milletvekili Çineli Mustafa Savaş, Çine Kaymakamı Özkan Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun ve partililer ile birlikte ilçedeki eğitim yatırımlarını yerinde inceledi. Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Savaş, önümüzdeki yıl yapılması planlanan 100 kişilik pansiyon için okul müdürü Ömer Kaçar’dan bilgi alırken Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde inşaatı devam eden 200 kişilik pansiyon ile yapımı süren Ayhan Yıldız Anaokulu'nu da ziyaret etti.

Kaymakam Özkan Demir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ’dan devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Savaş, 200 kişilik pansiyonun tamamlanması ile ilçedeki pansiyon sıkıntısının büyük ölçüde giderileceğini belirterek ilçeye fen lisesi açılması için girişimlerde bulunacağını ifade etti. Çine’nin eğitimde öncü olmasını arzu ettiğini belirten Savaş, eğitimde yükselen çıtanın, ilçeden göçün durdurulmasına da yardımcı olacağını söyledi. Çine Kaymakamı Özkan Demir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ da fen lİsesinin ilçe eğitimine büyük katkı yapacağını ifade etti.

 

MADRAN ANADOLU LİSESİ'NE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞTÜ

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 09 Haziran 2014 tarih ve 2333861 sayılı yazısına göre Çine’de bulunan Çine Anadolu Öğretmen Lisesi, Çine Madran Anadolu Lisesi olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların dönüşümü ve çeşitliliğinin azaltılması kapsamında yaptığı çalışma sonrasında fen ya da sosyal bilimler lisesine dönüşebilme şansı olan Çine Anadolu Öğretmen Lisesi, pansiyonu olmadığı için Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmüştü. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler