19 Nisan 2024, Cuma

En sevdikleri ders 'Matematik' oldu

21 Nisan 2015, Salı 10:13

     


Çine Kuruköy İlkokulu’nda, öğrencilerin daha iyi eğitim almaları için Singapur matematiği olarak bilinen yöntem uygulanmaya başlandı. Okul Müdürü Ahmet Polat, bu yöntem ile öğrencilerin matematiği olan ilgilerinin arttığını söyledi.

 

Kuruköy İlkokul Müdürü Ahmet Polat, okulda başlattıkları bu eğitim yönteminin Aydın’da çok yaygın olmadığını belirtti. Singapur matematiğinin az konu çok tekrara dayalı bir sistem olduğunu söyleyen Polat, “Çok egzersiz önemlidir, konular en kolaydan zora doğru ilerler, her konu somut, görsel, soyut ilkesine dayalı olarak aktarılır. Böylece tam öğrenme gerçekleşir, öğrenci bir konuda uzmanlaşmadan diğer konuya geçmez. Öğretmen yönlendiren, ipucu veren öğrenci ise keşfedendir” dedi.

 

“Her çocuk kendi öğrenme hızında ilerliyor” diyen Polat, öğrencilerin Singapur matematiği ile dersi daha çok sevdiklerini, yaparken eğlendiklerini, dersi heyecanla beklediklerini gözlemlediklerini ve ayrıca materyal kullanmayı ve kendine öğrenmeyi alışkanlık haline getirdiklerinin farkına vardıklarını ifade etti. Öğrenciler, bu yöntem ile öğrenmekten çok mutlu olduklarını söyledi.

 

Ülkedeki bir elin parmağını geçmeyecek Singapur matematiği uygulayıcısından biri olmaktan dolayı okuldaki öğretmenler ile birlikte çok mutlu ve gururlu olduklarını dile getiren Okul Müdürü Ahmet Polat, kendilerinin fikirlerine değer veren ve her zaman destekleyen, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Şakir Üstündağ’a Çine esnafına, velilere ve projeyi uygulayan ve fikirleriyle katkı sağlayan değerli öğretmen arkadaşlarına çok teşekkür ettiğini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler