25 Nisan 2024, Perşembe

Sevgi örüyorlar

20 Nisan 2019, Cumartesi 12:11

     


Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu 4/A sınıf öğrencilerinin örmüş oldukları bileklikler ile ihtiyaç sahiplerine yardım yolunda yakmış oldukları umut ışığı güçlenerek büyüyor.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu 4/A sınıf öğrencileri Sosyal Farkındalık Projesi kapsamında bileklik örmeyi öğrendi. Sınıf öğretmeni Bircan Pamuk sayesinde bileklik örmeyi öğrenen öğrenciler el emeği göz nuru bileklikleri satarak ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi amaçladı. Öğrencilerin bu gayreti ve azmi diğer sınıflarda eğitim alan öğrencilerinde dikkatini çekti. Okulda öğrenim gören diğer öğrencilerde bileklik yapmayı öğrenerek kampanyaya destek olmaya başladı.

 

SEVGİ DOLU KAMPANYA BÜYÜYOR

Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu 4/A sınıf öğretmeni Bircan Pamuk, "Atık durumdaki mukavvadan ve evlerimizdeki artık yünlerden öğrencilerime bileklik yapmayı öğrettim. Artık her biri bir saatte iki bileklik örebiliyor. Günlük hayatta ıskaladığımız bir çok konuda bilinçlenmek ve farkında olduğumuzu göstermek için çeşitli aktivitelerin içinde olduk. Bu aktiviteler hem bizi sıkıntı içinde olan daha çok yaklaştırdı hemde başka arkadaşlarımızın dikkatini çekti. Öğrencilerim kendi ürettikleri bileklikleri satmayı ve kazandıkları para ile engellilere, lösemilere, kanserli hastalara, gazi ve şehit yakınlarına, sokak hayvanlarına yardım etmek istiyor. Sevgi dolu bu kampanyamız okulda okuyan diğer öğrencilerinde dikkatini çekti, bileklik yapan gönüllüler ordusu kendisi küçük yüreği büyük insanlar çoğalıyor. Bunu diğer okullara da yaymak ve umut dolu bu kampanyayı daha da büyütmek istiyoruz" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler