25 Nisan 2024, Perşembe

Çine'de 8 bin 100 öğrenci eğitime başladı

19 Eylül 2016, Pazartesi 14:04

     


Çine'de 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı, Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokulu'nda gerçekleştirilen İlköğretim Haftası kutlama programı ile başladı. İlçede 8 bin 100 öğrenci ders başı yaptı.

 

 

Çine Hükumet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenk koymasıyla başlayan İlköğretim Haftası etkinliği, Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokulu'nda devam etti. Yeni öğretim yılı ve haftayla ilgili konuşmaları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ ve Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokul Müdürü Kamil Kılcı yaptı.

 

İLK DERS 15 TEMMUZ

2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın ilk dersinin konusu '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma' oldu. Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokulu 2-B sınıfındaki ilk derse, protokol üyeleri de katılırken sınıf öğretmeni Müzeyyen Arı, 15 Temmuz gecesi yaşanan olayları, milli birlik ve beraberliğin önemini, vatan ve bayrak sevgisini anlattı. Şehitleri anmayı unutmayan öğretmen Arı, öğrencilerine Türk milletinin birlik olduğu sürece dış güçlere karşı boyun eğmeyeceğini söyledi.

Etkinliğe Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Askerlik Şube Başkanı Cuma Ali Nacak, İlçe Emniyet Müdürü Ali Ridyan, kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler