20 Nisan 2024, Cumartesi

Minikler tarihi doku ile iç içe eğitim görecek

18 Şubat 2015, Çarşamba 16:41

     


Çine Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Ayhan Yıldız Anaokulu'nun Muğla’nın tarihi dokusuna uygun olarak yapılacağını söyledi.

 

Çine’de kapandıktan sonra atıl duruma düşen, Yeni Sinema’nın sahibi merhum Hidayet Yavaşoğlu’nun kızı Ayhan Yıldız, bin 28 metrekarelik arsayı anaokulu yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlamış, Çine Kaymakamı Özkan Demir’in girişimleriyle neticelenen bağış, 22 Kasım 2013’te imzalanan protokolle resmiyet kazanmıştı.

 

Çine Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Ayhan Yıldız Anaokulu'nun 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı ikinci sezonuna kadar yetişeceğini tahmin ettiğini söyledi. Ayhan Yıldız Anaokulu'nun yapılacağı arsanın hemen yanında tarihi bir bina bulunduğunu bildiren Çine Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, anaokulunun 8 derslikli ve Muğla’nın tarihi dokusu ile uyumlu bir anaokulu olacağını belirtti.

Üstündağ, anaokulunun yanında bulunan binanın Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından koruma altında olduğu ve bu nedenle hemen yanına yapılacak olan Ayhan Yıldız Anaokulu'nun bu tarihi binaya uyumlu olmasının şart olduğunu açıkladı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler