29 Mart 2024, Cuma

Anneler de sınava hazırlandı

17 Kasım 2016, Perşembe 09:12

     


Çine’de faaliyet gösteren İlk Tercih Etüt Merkezi, TEOG sınavı öncesinde eğitim verdiği öğrencilerin annelerine seminer verdi. Psikolog Aylin Osiander, annelere sınav öncesi önemli bilgiler aktardı.

 

Çine’de faaliyet gösteren İlk Tercih Etüt Merkezi, TEOG sınavı öncesi eğitim verdiği öğrencilerin annelerine seminer verdi. Çine Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde annelere 7 Eylül Özel Eğitim Merkezi Kurucu Psikoloğu Aylin Osiander, 'sınav kaygısı ve aile içi iletişim' konularında önemli bilgiler aktardı. İlk Tercih Etüt Merkezi sahibi Seçil Özdemir, annelere ücretsiz olarak verdikleri seminerin faydalı olacağını belirtirken anneleri bilgilendiren Psikolog Aylin Osiander'e de anneler adına çiçek vererek teşekkür etti.

 

OSİANDER ÖNEMLİ UYARILARDA BULUNDU

Osiander, annelere ilk olarak sınavın olmazsa olmazmış gibi çocuklarda algı oluşturulmasından kaçınılması gerektiğine vurgu yaparken çocuklara olumsuz düşünceler yerine olumlu düşünceler aktarılması gerektiğini, ‘Ben bu sınavı kazanmak zorundayım’ sözü yerine ‘Ben bu sınavı kazanmak istiyorum’ sözünün söylenmesini istedi. Psikolog Osiander, “Çocuklarımızın duygularını reddetmemeliyiz. Onları dinleyerek anlamaya çalışmalıyız. Bunu sadece sınav öncesi değil tüm yaşantımızda yapmalıyız. Sınav, çocuklara sanki dünyanın sonuymuş gibi gösterilmemeli. 'Bu sınavı kazanamazsan kötü bir okula gideceksin' gibi söylemlerden kaçınmalıyız. Çocuklarımızın eğitim evresinde önünde TEOG gibi birçok fırsat daha olacağını anlatmalıyız. Sınav yaklaştığında sınav hakkında konuşmamamız gerekiyor. Çok fazla söz edildiğinde bu çocuğu tedirgin etmeye yetebilir ve motivasyonunu düşürür. Çocuğumuzun uykusuna dikkat etmeli, uyku gıdasını iyi almasını sağlamalıyız. Sınav günü güzel bir kahvaltı yapmasını sağlamalı ve kalem, silgi, su gibi ihtiyaçlarını eksiksiz hazırlamalı, çocuğumuza güven ve sevgi vermeliyiz” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler