19 Nisan 2024, Cuma

Türk ve Fransız eğitimciler bilgi alışverişinde bulundu

17 Haziran 2016, Cuma 10:50

     


Akçaova Anadolu Lisesi öğretmenleri, Avrupa Birliği Projesi kapsamında ziyaret ettikleri Fransa’nın Nancy şehrindeki Lycee de Marvingt Lisesi'nde 5 gün süreyle 'yabancı dil öğretiminde teknoloji kullanımı' konusunda işbaşı gözleminde bulundu.

 

Akçaova Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bayram Cesur, Müdür Yardımcısı Bülent Kök, İngilizce öğretmeni Nejla Yeliz Gören, Almanca öğretmeni Erdin. Özgenç ve Rehber Öğretmen Mutlu Köseoğlu, Fransa’nın Nancy şehrindeki Lycee de Marvingt Lisesini ziyaret etti. Avrupa Birliği Projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyaret ile Fransa’daki eğitim sistemi, okul ve öğrenciler hakkında bilgi edinildi. Öğretmenler, Fransa ve Türkiye’deki İngilizce öğretim yöntemlerini karşılaştırma fırsatı buldu.

 

BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPTILAR

Gezi hakkında konuşan Akçaova Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bayram Cesur, “İşbaşı gözlem faaliyetinin yanında, ülkemizde harmanlanmış öğrenme modelini içeren İngilizce öğretiminde kullanılan DYNED ile ilgili sunum yapılarak sistem hakkında bilgi verildi. DYNED sistemi ile ilgili sunumdan sonra okuldaki İngilizce öğretmenlerinin sorularını cevapladık. Ayrıca İngilizce dersinde teknolojinin kullanımı ile ilgili İngiltere’de alınan kurs hakkında bize bilgi verildi. Ülkemizin güzelliklerini ve Akçaova Anadolu Lisesi’nin tanıtan bir sunum da yaptık” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler