19 Nisan 2024, Cuma

Güzelliğin sırlarını öğreniyorlar

17 Haziran 2016, Cuma 10:56

     


Çineli kadınlar, Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR destekli açılan cilt bakım kursunda güzelliğin sırlarını öğreniyor.

 

Çine Halk Eğitim Merkezi ve İşkur işbirliğince açılan cilt bakım kursunda 23 kadın kursiyer eğitim görüyor. Eski Atatürk İlkokulu binasının ikinci katında gerçekleştirilen kursta Çineli kadınlar cilt bakım tekniklerini öğreniyor. Cilt Bakım kursunun kursiyer kadınları, ‘Cildimize nasıl güzel bakabiliriz’ sorusunun cevaplarını öğreniyor. Güzelliğin sırlarını öğrenmek isteyen kadınlara Cilt Bakım Uzmanı Saadet Sarıkaya (22) eğitim veriyor.

 

"ÇİRKİN KADIN YOKTUR, BAKIMSIZ KADIN VARDIR"

Çine Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR işbirliğince 10 Mayıs'ta başlayan ve 29 Haziran'da sona erecek olan cilt bakım kursuna katılan kadınlar, kursun kendilerine çok şey kazandırdığını söyledi. Saadet Sarıkaya’nın kendilerine verdiği eğitimden memnun kaldıklarını belirten kadınlar, ‘Çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır’ anlayışı çerçevesinde kursa katılmak istediklerini ve kursta öğrendikleri teknikleri uygulayarak bundan sonra yüzlerinde oluşan kırışıklıklar, gözlerde oluşan morluklarla mücadele ederek, cilt sağlıklarını daha profesyonel olarak korumaya çalışacaklarını ifade etti. Yüzü üzerinde cilt bakım uygulanan kursiyer Sibel Ok Aksin, uygulama sonrası yeniden doğmuş gibi bir his yaşadığını, uygulamanın yüzünü yumuşattığını ve ferahlık getirdiğini söyledi.

 

CİLT BAKIMI İÇİN 25 YAŞINI BEKLEMEYİN

Cilt Bakım Uzmanı Saadet Sarıkaya, cilt bakımına insanın her yaşta gereksinim duyduğunu vurgularken, “Cilt bakımı için bir çok kişi 25 ve 30 yaşlarını bekliyor. Bu yaşlarda ciltte lekelenmeler, göz torbalarında morluklar ve ciltte kırışıklıklar kendini gösterirken, halbuki bu sorunları aşabilmemiz için daha erken yaşlarda cilt bakımımızı ihmal etmememiz gerekiyor” dedi.

 

GÜNEŞ KREMİ YAZ AYLARINA MAHSUS BİR KOZMETİK ÜRÜN DEĞİL

Güneş kreminin her kişinin hayatında mutlaka eksik olmaması gereken bir kozmetik ürün olduğuna dikkati çeken Sarıkaya, güneş kreminin sürekli kullanılması gerektiğini, ampul ışıklarının dahi insan cildine zarar verdiğini ve bu zararlardan korunmak için güneş kremine ihtiyaç olduğunu söyledi. Kursta, kursiyerlerine beslenme ve anatomi gibi dersler de verdiğini bildiren Sarıkaya, cilt bakımının sadece uygulamakla sınırlı kalan bir iş olmadığını, beslenmenin ve cilt bakım ve masaj uygulanan yüzün anatomisinin de çok iyi bilinmesinin şart olduğunu, yüzde uygulama yapılamayacak bölgelerin de bulunduğunu ifade etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler