25 Nisan 2024, Perşembe

Bakırcı, anne ve babaları uyardı

16 Haziran 2014, Pazartesi 17:37

     


Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bakırcı, çocukların yaz tatilini boş geçirmemeleri için yatkın oldukları alanlarda daha çok gelişme kaydetmelerini sağlayacak sosyal ve okuma etkinliklerine mutlaka yer verilmesi gerektiğini vurguladı. Bakırcı, bu konuda çocuklara en büyük desteği ailelerinin verebileceğini belirterek, anne ve babaları uyardı.

 

Çocukların yaz tatilini boş geçirmemeleri gerektiğini söyleyerek bu konuda anne ve babaları uyaran Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bakırcı, şu bilgileri verdi:

"Yaz tatilinde günün büyük bir bölümü serbest zamandır. Öğrencinin bu serbest zamanda ne yapacağına, neler ile ilgileneceğine yardımcı olmak, onu bilgilendirip, yönlendirmek gerekir. Öğrencilerin büyük bir bölümü ya televizyon, ya da bilgisayar karşısında zamanını geçirmek zorunda kalır. Oysa tatilde de zihinsel, duygusal, sosyal, kişilik gelişimini destekleyen etkinliklere yer vermek gerekir. Öğrenciler yaz tatilinde hobilerine, spora, okumaya, sosyal ve kültürel etkinliklere zaman ayırmalı, gezi gözlem etkinliklerine katılmalı. Gelecekte gireceği sınavlara yönelik temel oluşturma, hedefler belirleme, çalışmaları yapmalı. Öğrenci tatilde hem eğlenmeli hem de psikolojik, sosyal, kültürel, zihinsel ve kişilik gelişimini destekleyen etkinliklere zaman ayırmalı. Tatil deyip, bilgisayarın, televizyonun karşısında oturmamalı. Öğrenci zamanı harcama disiplinini tatil diye bozmamalı ve günün büyük bir bölümünü spora, okumaya, hobilerine, arkadaşlarına ve ailesine ayırmalı. Anne ve babalar karne alan öğrencilerin bireysel özelliklerini göz önünde bulundurularak ilgi ve yetenekleri doğrultusunda onlara destek olmalı. Çocukların yatkın oldukları alanlarda daha çok gelişimine katkı sunacak sosyal ve okuma etkinliklerine yaz tatilinde mutlaka yer verilmeli. Aileler, çocukların karnelerindeki düşük notlara bakarak, çocukları eleştirerek onları olumsuz duygulara sevk etmek yerine, onlara umudu telkin eden başarılı yönleriyle de taltif etmeli.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler