20 Nisan 2024, Cumartesi

Şehidin adı okulunda yaşayacak

15 Kasım 2016, Salı 20:45

     


Şırnak'ta yol kontrolünü sağlayan askeri time PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen 6 askerden biri olan Çine Mutaflar Mahallesi'nden Jandarma Özel Harekat'ta görevli Uzman Çavuş Süleyman Güneri’nin adı 5 yıl eğitim gördüğü Mutaflar İlkokulu’na verildi.

 

Şehit Süleyman Güneri’nin babası Ramazan Güneri, şehit oğlunun isminin, 5 yıl eğitim gördüğü Çine Mutaflar İlkokulu’nda yaşatılmasını istemesi üzerine harekete geçen Aydın Valiliği, Çine Kaymakamlığı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ad Verme Komisyonu, okulun adının değiştirilmesini uygun gördü ve Çine Mutaflar İlkokulu’nun adı Şehit Süleyman Güneri İlkokulu olarak değiştirdi.

 

OKULUN İLK ZİYARETÇİLERİ OLDULAR

Şehit Süleyman Güneri İlkokulu’nun ilk ziyaretçileri, şehidin babası Ramazan Güneri, kardeşi Tayfun Güneri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yeter Ortan, Mutaflar Mahalle Muhtarı Şeref Sever ve mahalle azaları, Eysim Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir ve Eysim Mineral Madencilik personeli Olgun Balcı, Engin Asar oldu. Ziyaretçiler, okulun bahçesinde Şehit Süleyman Güneri İlkokulu Müdürü İlhan Karaaslan, öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte fotoğraf çektirerek ilk ziyareti ölümsüzleştirdi.

 

ŞEHİT OĞLUNU AKLINDAN HİÇ ÇIKARMIYOR

Şehit Süleyman Güneri’nin babası Ramazan Güneri, ülkesi için canını veren oğlu şehit Süleyman Güneri’nin adının yaşadığı okulda isminin yaşayacak olmasının kendisini memnun ettiğini belirtirken çok özlediği oğlunun şimdi Türk milletinin kalbinde yaşadığını ve bir an olsun oğlunu aklından çıkarmadığını söyledi.

 

“ŞEHİT SÜLEYMAN GÜNERİ İYİ BİR ÇOCUKTU”

Çine ilçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, “Şehidimizin anısını yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla okulumuzun adını Şehit Süleyman Güneri İlkokulu olarak değiştirdik. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuşurken Şehit Süleyman Güneri İlkokulu Müdürü İlhan Karaaslan, şehit Süleyman Güneri’ye 5 yıl eğitim verdiğini Güneri’nin küçüklüğünde de çok iyi bir çocuk olduğunu söyledi. Müdür Üstündağ, okulun çatısının onarıldığını, boyasının yenilendiğini ve sıralarının da değiştirildiğini açıkladı.

 

EYSİM MİNERAL MADENCİLİK, ŞEHİT SÜLEYMAN GÜNERİ İLKOKULU’NUN EKSİKLİKLERİNİ GİDERECEK

Mutaflar Mahalle Muhtarı Şeref Sever ve mahalle azaları, şehidin babası Ramazan Güneri’nin isteğini yerine getiren yetkililere ve okula yardımda bulunan Eysim Mineral Madencilik'e teşekkürlerini ilettiler. Eysim Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, Eysim Mineral Madencilik personeli Olgun Balcı ve Engin Asar ise okul müdürü ile görüştü. Okulun eksikliklerini gidereceklerini belirten Eysim Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, “Mutaflar Mahallesi’ndeki Şehit Süleyman Güneri’yi ve tüm şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olanlara yüce Allah’tan uzun ömürler diliyorum” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler