18 Nisan 2024, Perşembe

Akçaova Anadolu Lisesi yine başardı

15 Kasım 2016, Salı 13:42

     


Geçtiğimiz yıl Erasmus +KA1 projesi kabul edilen Akçaova Anadolu Lisesi’nin bu yıl hazırladığı Erasmus+K2 adlı projesi de 904 projenin sunulduğu Ulusal Ajans’ta kabul edilerek Avrupa Birliği'nden hibe desteği almaya hak kazanan 63 projeden birisi olmayı başardı.

 

Geçtiğimiz yıl “Dil öğretiminde teknolojinin etkin kullanımı” başlıklı Erasmus+KA1 projesi kapsamında İngiltere'deki Worcester Üniversitesi'nde “Avrupalı öğretmenler için teknolojinin derslerde kullanımı” isimli 2 haftalık yabancı dil kursuna devam eden, ardından Fransa’nın Metz şehrindeki Lycee de Marvingt Lisesi'nde 5 günlük iş başı gözleme programına katılan Akçaova Anadolu Lisesi öğretmenleri, kursta edinilen bilgileri Fransa’daki meslektaşlarla paylaştıktan sonra bu yıl da Bulgaristan ve Macaristan’daki ortaklarıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi.

 

AKÇAOVA ANADOLU LİSESİ BULGARİSTAN VE MACARİSTAN YOLCUSU

Bu sene Ulusal Ajans’a 904 proje başvurusu gittiğini ve kabul edilen 63 projeden birisinin kendi projeleri olduğunu ifade eden Akçaova Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı, Proje Okul Koordinatörü Bülent Kök, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Hem hızla gelişen teknolojinin günümüz öğrenci profilini değiştirmesi hem de İngilizce öğretiminde DYNED sisteminin liselere de entegre edilmesinin ardından yaşanan bu gelişmelere ayak uydurmak, zorunlu bir hale gelmiştir. Dil öğretimini sınıf ortamı ile sınırlandırmadan hem evde hem de okulda devam eden bir süreç haline getirmek ve bu konuda personel yeterliliklerimizi artırmak, hazırladığımız projelerin temelini oluşturmaktadır. Akçaova gibi küçük bir yerleşim yerinde son iki senedir iki tane Avrupa Birliği projesinin hibe desteği görmeye hak kazanması, bizim için gerçekten çok önemli bir başarıdır. Bu sene Ulusal Ajans’a 904 proje başvurusu gitmiş, bunlardan sadece 63 tanesi kabul edilmiştir. Kabul edilen bu 63 projeden birinin bizim projemiz olması hepimizi çok sevindirmiştir. Bu seneki projemizin uygulama süresi 24 ay olup bu süre zarfında okulumuzda eğitimlerine devam eden öğrencilerimiz ile proje ortaklarımız olan SOU "Peyo Kracholov Yavorov" Bulgaristan ve Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakközépiskolája Macaristan okullarına ziyarette bulunacağız. 2018 Mayıs ayında ise yurt dışından gelen öğrencileri Akçaova’da ağırlayacağız. Projelerinin hazırlanması ve yürütülmesi noktasında ders saatleri dışında özveride bulunup zamanlarını ayıran ve bize böyle imkanlara sahip olma fırsatı sağlayan proje ekibimize teşekkürü bir borç bilirim. Umarım Akçaova Anadolu Lisesi’nin AB projeleri noktasında yakalamış olduğu başarı, bundan sonraki senelerde de devam eder.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler