20 Nisan 2024, Cumartesi

Okul heyecanı Çine'de de başladı

15 Eylül 2014, Pazartesi 14:27

     


Çine'de 2014 - 2015 Eğitim ve Öğretim Yılı resmi açılış töreni bu yıl Hüseyin Özkan İlkokulu'nda düzenlendi. Çine Hükümet Meydanı'nda Çine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çelenk koyma töreni ile başlayan etkinlik Hüseyin Özkan İlkokulu'nda gerçekleştirilen tören ile devam etti.

(GALERİ İÇİN FOTONUN ÜZERİNİ TIKLAYIN)

Törene, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Garnizon Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Yüzbaşı Osman Olgun, AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Tosun, Çine Askerlik Şubesi Daire Başkanı Kıdemli Başçavuş Cumali Nacak, Çine Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine ilçe Müftüsü Feyyaz İdin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

 

Yeni eğitim ve öğretim yılına sevinç, azim ve heyecan ile başladıklarını belirten Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Üstündağ, "Biliyoruz ki insan yaşamının en önemli faaliyetlerinden biride eğitim ve öğretimdir. Yusuf Has Hacib, Mutluluk Bilgisi anlamına gelen Kutadgu Bilig adlı kitabında şöyle der; 'İki türlü insan vardır. Biri öğreten, biri öğrenen.' Bu sözle en önemli insanlık vasfının eğitim olduğunu vurgular. Eğitimin anne ve babadan sonra ikinci basamağı okullardır. Okullar, yalnızca bilginin aktarıldığı değil, bilgiye ulaşma yollarının gösterildiği, bilginin paylaşıldığı, teknolojik altyapının olduğu kurumlardır. İlçemizde 40 okul, 604 öğretmen ve personel ile 8400 öğrencimize hizmet veriyoruz. Okullarımız eğitim ve öğretime hazır" dedi.

 

Törenin ardından okulu gezen ve 3/A Sınıfını ziyaret eden protokol üyeleri, öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yıllarında başarılar diledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler