20 Nisan 2024, Cumartesi

Başkan Çakır: Hayallerinizin peşinden gidin

13 Mart 2018, Salı 13:50

     


"Hayallerim ve Ben" projesi kapsamında Çine Mustafa Türkoğlu Ortaokulu'nda eğitim gören 8. sınıf öğrencileri ile buluşan AK Parti Çine İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemal Çakır, avukatlık mesleğini anlattı. Başkan Çakır, öğrencilere "Hayallerinizin peşinden gidin" dedi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

AK Parti Çine İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemal Çakır, kendisinin de eğitim görmüş olduğu Çine Mustafa Türkoğlu Ortaokulu'nda 8. sınıf öğrencileri ile "Hayallerim ve Ben" projesi kapsamında bir araya geldi. Başkan Av. Çakır, avukatlık hakkında öğrencileri bilgilendirirken, öğrencilere hayallerinin peşinden gitmelerini ve hayallerinin gerçekleşmesi için düzenli ve özverili çalışmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

 

"MESLEĞİNİZ İLE İLGİLİ EĞİTİMLER ALIN"

AK Parti Çine İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemal Çakır, "Bu okulun ilk mezunlarından birisi de benim. Okulumla gurur duyuyorum. Üniversite sınavında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım ve bitirdim. Savcı olmak istemiştim hayalimdeki meslek buydu, ama olmadı. Hayallerinizi gerçekleştirmek istiyorsanız bir adım atmanız gerekiyor. Ardından yine bunu başarmak ya da istemek sizin elinizde. Bence üniversiteyi okuyun. Üniversite hayatının insana tecrübe anlamında çok katkısı oluyor. Bakın her mesleği icra etmek isteyebilirsiniz. Kötü yada iyi bir meslek yoktur. İşini iyi yapan ya da kötü yapan kişi vardır. Siz işinizi iyi yaptığınız sürece insanlar sizi tercih eder ve toplumda saygınlık kazanmış olursunuz. Mesleğiniz ne olursa olsun, mesleğiniz ile ilgili eğitimler alın. Bu eğitimlerin sizlere çok faydası olacaktır. Her daim mesleğinizde kendinizi yenileyin. Fikirler üretin. Her başarının arkasında çalışmak olduğunu unutmayın. Sizler şu an öğrencisiniz. Bana kalır ise kendinize göre bir çalışma programı ayarlayın ve o programı uygulayın. Bu program size özel olsun. Şunu unutmayın, çok çalışmak size ayrıca bir şey kazandırmaz. Anlayarak, özverili ve bilinçli bir çalışma programı size eğitim anlamında çok şey kazandıracaktır" dedi.

 

"MESLEĞİNİZİ SEVMEK ZORUNDASINIZ"

Geçmişte Mustafa Türkoğlu'nun popüler bir okul olmadığını ancak şu aralar ilçenin eğitim başarısı anlamında üst seviyelerde yer aldığını söyleyen Başkan Çakır, "Bu başarı siz çalışkan öğrenciler ve sizlere eğitim veren vefakar öğretmenlerimiz sayesinde. Bu okulda okudum ve sizlerin başarısı beni de çok mutlu ediyor. İnşallah iş hayatınızda da başarılı olursunuz. Şunu da sakın unutmayın, seçtiğimiz mesleği sevmek zorundasınız" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler