19 Nisan 2024, Cuma

“Siyasilerden para vaadi değil gelecek istiyoruz”

12 Haziran 2018, Salı 00:37

     


tvDEN ekranlarında yayınlanan ‘Gündem Özel’ programına konuk olan Türkiye Öğrenci Meclisi Denetleme Kurulu Başkanı ve Aydın İl Öğrenci Meclisi Başkanı Hüseyin Uzunova, Aydınlı öğrencilerin bir takım sorunları, beklentileri ve çözüm önerilerine dönük açıklamalar yaptı.

 

2004 yılında uygulanmaya başlanan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Türkiye Öğrenci Meclisi’nin 15. Dönem çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lise öğrencisi Hüseyin Uzunova, eğitim sisteminin düzenlemeden geçirilmesi gerektiğini söyleyerek “Eğitim ve sınav sistemindeki sorunlar, öğrencilerin psikolojik olarak bunalmasına ve hatta intihara bile sebep oldu. Bizim tek isteğimiz eğitim sisteminin düzenlenmesidir ve umarım bu bir iki seneye düzelecektir” dedi.

 

“İL ÖĞRENCİ MECLİSİ ÖĞRENCİLERİN KALBİDİR”

Aydın İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı görevine, bu yıl 1. Dönem’in sonu itibariyle seçildiğini söyleyen Uzunova, “Okul meclis ve demokrasi anlayışının öğrencilerde yayılması için bu proje hayata geçti. Her ayda bir çalıştay yapılıyor. Bu çalıştayda genel sorunları ve öğrencilerden gelen talepleri masaya yatırıyoruz. Sağolsun Milli Eğitim Bakanlığı’da temsilci gönderip sorunlarımıza çözüm buluyor. Daha önce Çine’den hiç Aydın İl Öğrenci Meclisi Başkanı çıkmamıştı. Sağolsun Kaymakamımız Özkan Demir de bize her konuda destek çıktı ve yardımcı oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şakir Sait Üstündağ ile Okul Müdürümüz Ömer Kaçar da sürekli arkamda oldular ve ilçemizi de tanıtma imkânımız oldu. İl Öğrenci Meclisi, öğrencilerin kalbidir. Meclis başkanı olan kişilerin stratejisi ve otoritesi çok iyi olmak durumundadır. Bunu iyi sağlarsa gerçekten aracı olabilir. Biz 15 dönemde bu yana bunun kaybolduğunu gördük. Ben 3 yıldır okul temsilciliği yapıyorum ve birkaç keredir seçime gittik ama oy verdiğimiz kişiler ne yazık ki sadece Başkan olmak için çıkmış, 'Biz koltuğun değil, çilenin talibiyiz' diyerek göreve çıktık” diye konuştu.

 

“ÖĞRENCİLER SINAV SİSTEMİNDEN RAHATSIZ”

Çalışmalarının tanıtımına sağladığı desteklerden ötürü Denge Medya Grubu'na da teşekkür eden Uzunova “Çalışmalarımızı tanıtarak doğru şekilde yansıtmamız lazım. Biz öğrencilerimizin sorun ve isteklerini ilgili mercilere iletmekle mükellefiz. İl ve ilçe müdürlüklerinin yanı sıra gerektiğinde Aydın Valiliğimize de gerekli talep ve sorunları iletiyoruz. Öğrencilerin isteği hiç bitmez ama şu da var. Bizim çalıştığımız mevcut dönemde benden istekler gayet anlamlıydı. İlkokul çağındaki bir çocuğunda dahi benim karşıma geçip sınav sisteminde rahatsız olduğunu söylemesi çok anlamlıdır. Bunu demek yerine topumuz, filemiz eksik demek yerine bunu söylemesi büyük bir istek ve taleptir. Benim bu tür istekler karşısında şaşırdığımda oldu. Tabi ki böyle kritik konuların yanında güzel konular da gündemimize geldi. Valilikten bir konser talebimiz oldu, konseri değerlendireceklerini söylediler. Mezun gençlerimiz adına da ayrıca 7-18 yaş arasını kapsayan güzel bir konser projemiz de var” dedi.

 

“GENÇLİK VATANINA VE MİLLETİNE SAHİP ÇIKIYOR”

“Vatanını ve milletini seven bir gençlik geliyor” diyen Uzunova “Gençliğimizden Allah bin kere razı olsun. Vatanına ve milletine sahip çıkıyor. Aydınımızın genel durumuna bakacak olursak güzel bir ilerleme var. Gençlerimizin davranışlarına da bu yansıyor. Bir insan devletini ve milletini seviyorsa okulda oturduğu sırasının kenarını dahi çizmez. Çünkü bunlar bizim milletimizin ve devletimizin parasıdır. Biz bunu ne kadar sağlam tutarsak bu devletimizin karıdır. Şunu da bağlamaya çalışacak olursak Zeytin Dalı Harekatı oldu. Devletimiz artık kendi İHA ve SİHA üretimini yapıyor. Bunlar bile eğitim sistemine yansıyacak güzelliklerdir. Sınavlar değişti, kafalar karıştı. Evet, eğitim sisteminde bir bozukluk var ama devletimizin ilgili birimleri yani Cumhurbaşkanlığı’ndan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadar sistemi düzenlemekle ilgili ciddi çalışmalar söz konusudur” diye konuştu.

 

“SİSTEMDEKİ SORUNLAR İNTİHARA BİLE SEBEP OLDU”

Son dönemlerde 24 Haziran Seçimleri’ne dönük bazı siyasi liderlerin de eğitimle ilgili vaatlerinde müspet çıkışları olduğunu söyleyen Uzunova “Siyaseten de sesimizi yansıtabilmek de güzel bir şey. Bu çözülecekse bugün ki gibi çözülmesin. Devletimizin bununla ilgili uğraşı var. Geçtiğimiz günlerde çok sevdiğimiz bir liderimiz ‘Sınav sistemini kaldırılalım, herkes istediği branşa yönelsin’ dedi. Bu öğrencilerin gözünde adeta bir ışık açtı. Siyasetçi dediğimiz zaman kendi alan ve biliminde uzman kişidir siyasetçiler ve halkın iradesiyle gider. Eğitim konusunda uğraşanlardan da Allah razı olsun, gençlerin tepkileri çok güzel. Gençlerin bizlerden beklentisi bellidir. Bizim en ufak sorunumuzu dahi iletin diyorlar. Eğitim sistemindeki, sınav sistemindeki sorunlar öğrencilerin psikolojik olarak bunalmasına ve hatta intihara bile sebep oldu. Bizim tek isteğimiz eğitim sisteminin düzenlenmesidir ve umarım bu bir iki seneye düzelecektir. Eğitim sadece akademik yönden başarı değildir, sosyal yönden de düzenlemelerin yapılması gerekir” dedi.

 

“ÖĞRENCİNİN İSTEĞİ PARA DEĞİL UMUT IŞIĞIDIR”

Bazı siyasilerin öğrencilerle ilgili açıklamalarını rahatsız edici bulduklarını söyleyen Uzunova “Bir siyasimiz çıkıyor ve diyor ki ‘Öğrenciye bin lira para vereceğiz’ Öğrenci sizden para değil, hayat, umut ve ışık istiyor. Öyle bir milletiz ki biz parayla hiçbir zaman satın alınamayız. Bunun en büyük örneğini de 15 Temmuz’da gösterdik. Öğrencinin üstünde bu tür vaatlerle ilgili durulmasın. Para değil gelecek vaat edilsin. Öğrenci paranın isteğinde değil, hayat ve umut ışığı isteğinde. En büyük beklentim benim şahsen budur” diye konuştu. (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler