29 Mart 2024, Cuma

Annelerde çocuklarıyla okullu oldu

11 Eylül 2014, Perşembe 14:02

     


Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri bir hafta “Okula uyum eğitimi” gördü. İlk kez sıralara oturan öğrencilerin bir hayli mutlu oldukları gözlenirken, çocukları ile birlikte yeniden okul sıralarına oturan ve o günleri tekrar hatırlayan veliler ise, uygulamanın verimli olduğunu, çocuklarının okula uyum sürecinde yeni arkadaşları ile tanışma fırsatı bulduklarını söyledi.

 

Çine Atatürk İlkokulu Birinci Sınıf öğrencisi Beyzanur Uludağ'ın annesi Tülay Uludağ, "Çocuklarımız ile birlikte hayatımızda bir kez daha bu sıralara oturma fırsatı bulduk. Okul yolunda çocuğuma okul yıllarımı anlattım, hocalarımdan bahsettim. O günleri tekrar yaşadım. Biz okula üzerimizde siyah bir üniforma, bir defter, bir kalem ile giderdik. Bizim yıllarımıza göre eğitim daha da zorlaştı. Bu değişimin çocukların gelişimi açısından olumlu olduğunu düşünüyorum. Artık biz anneleri zorlu bir süreç bekliyor. Okuldaki öğretmenlerimiz sağolsun bizlere nasıl davranmamız gerektiği hakkında bilgiler verdi. Biz velilerin tek isteği çocuklarımızın iyi eğitim görmesi. Bizde evde çocuklarımıza bir şeyler öğretmeli ve üzerimize düşen görevi tam olarak yerine getirmeliyiz. Allah annelere kolaylık versin. Hayırlısı olsun" dedi. Şu ana kadar okul alışverişleri için 120 TL civarında bir harcama yaptıklarını belirten anne Uludağ, bu rakamın üniforma ve diğer ihtiyaçlar ile birlikte 300 TL'yi bulacağını ve bu rakamın kendilerini zorladığını belirtirken, maddi durumu iyi olmayan aileler için devletin yardım yapmasını istedi.

 

OKULUNU VE YENİ ARKADAŞLARINI ÇOK SEVDİ

Okulu ve yeni arkadaşlarını çok sevdiğini söyleyen Beyzanur Uludağ, okulda yaramazlık yapmayacağı ve derslerini iyi dinleyerek çalışacağı konusunda annesine söz verdi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler