20 Nisan 2024, Cumartesi

‘Okuduğun kitabı paylaş’ kampanyası

11 Nisan 2015, Cumartesi 11:37

     


Çine Belediyesi, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer öncülüğünde ‘Okuduğun kitabı paylaş’ kampanyası başlattı. Sosyal bir proje başlattıklarını söyleyen Başkanı Dinçer, Çinelilerden destek istedi.

 

Dinçer, kampanya toplanan kitapları ve oyuncakları, mahalle okullarında okuyan çocuklara ulaştıracaklarını bildirdi.

 

Her yıl 31 Mart–5 Nisan tarihleri arasının Kütüphane Haftası ve Kitap Okuma Haftası olarak kutlandığını belirten Belediyen Başkanı Dinçer, şunları söyledi:

“Okumanın faydalarını saymaya kalksak herhalde sayfalar yetmez, o yüzden okumanın önünü açmak zorundayız. Çocuklarımıza, okumanın bize kazandıracaklarını anlatmalı ve teşvik etmeliyiz. Toplum olarak okumayı çok sevmiyoruz. Gelişmiş ülkelere baktığımızda, toplumun bazen üçte ikisi bazen de toplumun tamamı kitap okuyor, dergi okuyor veya günlük gazeteleri okuyor. Avrupa’da insanlar metroya, otobüse biniyor, işyerine veya gideceği yere kadar süre kısa da olsa o zamanını çantasından çıkardığı kitabı okuyarak geçiriyor. Okuduğunuz kitabın türünün, dilinin veya konusunun ne olduğunun önemi yok, yeter ki bir kelime de olsa bilgi versin. Çine Belediyesi olarak biz de bu günden itibaren ‘okuduğun kitabı paylaş’ kampanyasıyla evinizde çocuklarınız tarafından okunmuş bir köşede duran yeni okuyucularını bekleyen kitaplarınızı bize getirin ki biz de Büyükşehir Yasasından sonra belediyemize bağlanan, daha önce köy okulları şimdiyse mahalle okullarımız olan ve bu okullarda eğitim gören yavrularımıza ulaştıralım.”

 

KİTAPLAR VE OYUNCAKLAR DEĞERLENSİN

Enver Salih Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Evinizde ilköğretim çağındaki çocuklarımızın yararlanabileceği kitaplarınızı belediyemize getirip teslim etmenizi istiyoruz. Evinizde çocuklarınızın okuduğu, evinizin bir köşesinde duran bu kitapları belediyemize getirin ki biz de onları ilçemizde kitaplığı olmayan okullarımıza, çocuklarımızın evde artık oynamadığı oyuncakları da bizlere getirirseniz, biz onları da bu okullarımızda öğretim gören ana sınıf öğrencilerine ulaştıralım.” (SEZGİN MADRAN/MADRAN AJANS)







 
Son Eklenen Haberler