19 Nisan 2024, Cuma

Karpuzlu’da ‘Kodla Efem’ projesi

10 Ekim 2018, Çarşamba 12:39

     


Karpuzlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir kodlama programına imza atarak “Kodla Efem” adı altında bir proje düzenledi.

 

Projenin açılış ve tanıtım toplantısı Şehit Şenol Akar Ortaokulu ve Karpuzlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı salonlarında Adnan Menderes Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ersen Yazıcı, Doç. Dr. Hilal Aktamış, Dr. Taner Arabacıoğlu ile Proje Başkanı Şube Müdürü Ümit Kale, Proje Yürütücüleri Tekeler Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Alper Önal, Tekeler Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Serkan Ansay, Halk Eğitimi Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mustafa Tüzün tarafından düzenlenen ‘STEM’e Taşınalım, STEM’le Tanışalım’ adlı konferans ile gerçekleştirildi.

 

Şehit Şenol Akar Ortaokulu ve Karpuzlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören ve projenin hedef kitlesi olan 5-9. Sınıf öğrencilerinin katıldığı konferansta öğrenciler hem teorik hem de uygulamalı olarak robotik kodlama hakkında bilgi sahibi oldular.

 

Konferansta söz alan Karpuzlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Ağırol, “Çağımızın literatürlerdeki ismi olan ‘Bilgi Çağı’ tanımlamasına uygun olarak Milli Eğitim Bakanlığının Kodlama ve Robotik konularındaki çalışma ve yönlendirmelerine aktif olarak katılarak yöremizdeki bireylere eğitim verme gerekliliği Karpuzlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizde, Robotik Kodlama ile ilgili bir proje yapma ihtiyacı doğurdu. Bakanlığımızın ‘Hayat Boyu Öğrenme’ çalışmaları kapsamında gelecek zamanların gözde konuları arasında yer alacağı öngörülen ‘Kodlama ve Robotik’ bilimine ait başlangıç eğitimlerini yaygın, sistemli, uyarlanabilir, yayılabilir bir kapsamda sunma gerekliliği söz konusu projenin çıkış noktası olmuştur. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı boyunca uygulanacak olan projemizden eminim tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz, çağımızın bu önemli konusu hakkında bilgi ve beceri sahibi olarak ayrılacaklardır” dedi.

 

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı içerisinde Karpuzlu İlçesindeki ortaokul ve lise kademesindeki tüm okullarda uygulanacak olan Kodla Efem Projesi açılış konferansı, öğrencilerin ilgilerini çeken robotik uygulama etkinlikleri ile sona erdi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler