29 Mart 2024, Cuma

Ünüvar miniklerle buluştu

10 Nisan 2019, Çarşamba 16:15

     


Çine’de kutlamaları devam eden 55. Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde Aydınlı Çocuk Kitapları Yazarı Zehra Ünüvar, Çineli miniklerle buluştu.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Zehra Ünüvar, Çine İlçe Halk Kütüphanesi’nde ve bazı ziyaret ettiği okullarda ilkokul öğrencileriyle bir araya geldi. Zehra Ünüvar, sohbet ettiği minik öğrencilere kitap okumanın faydalarını anlattı.

 

Çanakkale’de 15 yaşındaki çocukların savaşa gittiğini ve okur yaşlarda savaş verdiklerini hatırlatan Ünüvar, Atatürk’ün cepheye bile kitap götürdüğünü de ekleyerek, kitap okumanın ne denli önemli olduğuna vurgu yaptı. Ailelere seslenen Ünüvar, bilgisayar ile çocukların çok akıllanacağını zanneden aileler olduğunu, ancak bunun doğru olmadığını ve çocuğun bilgisayardan öğrendiği bilgiye ihtiyacı olduğunda bilgisayardan tekrar bulabileceği için aklında tutmadığını söyledi. Ünüvar, bütün ailelere seslenerek, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmalarını istedi. Ünüvar, yazarlığa nasıl başladığını ve kitaplara olan sevgisini minik öğrencilere aktarırken, öğrencilerden bol bol kitap okumalarını istedi.

 

Çine Halk Kütüphane Müdürü Şenay Hızır, öğrenciler ile yakından ilgilenen yazar Zehra Ünüvar'a göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı tüm öğretmen ve öğrenciler adına teşekkür etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler