23 Nisan 2024, Salı

Kur'an-ı Kerim'i güzel okumak için yarıştılar

10 Nisan 2019, Çarşamba 14:43

     


Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çine Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan Kur'an-ı Kerim’i Güzel okuma yarışması yapıldı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'de ilköğretim ve orta öğretim kurumlarındaki din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile din, ahlak ve değerler alanındaki seçmeli derslerin kazanımlarını desteklemek, öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek, öz güvenlerini artırarak sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmada 4 kategoride gerçekleştirildi.

 

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yeter Ortan ve Yıldıray Demir, Çine İlçe Müftüsü Mehmet Atay tarafından oluşturulan Jüri üyeleri, ayetleri en güzel şekilde okumaya çalışan öğrencilere; okuyuş, tecvit, ses, eda ve mahreç kurallarını göz önünde bulundurarak öğrencilere puan verdi.

 

Kızlar grubu olarak ortaokullarda Mustafa Türkoğlu Ortaokul öğrencisi İlayda Aksel birinci, Namık Kemal Ortaokul öğrencisi Sümeyye Çiçek ikinci, Akçaova Ortaokul öğrencisi Neslihan Aydın üçüncü. Liseler de Çine Anadolu Lisesi öğrencisi Rabia Çetin birinci, Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşe Altan ikinci, Mehmet Emin Ünal Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Gülsüm Büyükcanavar üçüncü olurken, erkeklerde ise Mustafa Türkoğlu Ortaokul öğrencisi Furkan Enes Karakaya birinci, Namık Kemal Ortaokul öğrencisi Mustafa Hilmi Yavuz ikinci, Akçaova Ortaokulu öğrencisi Ali Osman Özkan üçüncü, Liseler de 70.Yıl Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Süleyman Talha Bakır birinci, Çine Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Seyfettin Sarı ikinci, Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi öğrencisi Alper Çulha üçüncü oldu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler