24 Nisan 2024, Çarşamba

Hem öğreniyorlar hem de para kazanıyorlar

10 Nisan 2015, Cuma 18:05

     


Çine Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR tarafından Çine’de ortaklaşa açılan ‘Kadın üst giysileri dikimi’ kursunda, kadınlar hem öğreniyor, hem para kazanıyor.

 

Çine’de ilk kez açılan İŞKUR destekli ‘Kadın üst giysileri dikimi’ kursunda 20 Çineli kadın öğrenim görüyor. Kadınlar, İŞKUR’dan günlük 20 TL de harçlık alıyor. Kurs öğretmeni Rüveyda Kesgin'le birlikte günlük hayatta kendi giyebilecekleri giysilerin dikimlerini öğrenen kadınlar kurstan çok memnun olduklarını söyledi. Kursla ilgili bilgiler veren kurs öğretmeni Rüveyda Kesgin, “Kadınlarımız düz dar etek, giyside süsleme teknikleri, overlok ve düz dikiş makinesi kullanımı gibi faaliyetleri öğrenme fırsatı buluyor. Mesela bu kursu bitirmiş bir kadın çarşıda fiyatı çok pahalı olduğu için alamadığı ancak giymeyi çok istediği bir eteğin kalıbını çıkartıp hiç kimseden yardım almadan kendisi dikebilir” dedi.

 

Kesgin, ayrıca kursu bitiren bayanların tekstil fabrikaları önde olmak üzere birçok çeşitli alanlarda iş sahibi olabileceğini vurguladı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler