29 Mart 2024, Cuma

ÇMYO'da öğrenci sayısı arttı

8 Ekim 2018, Pazartesi 10:00

     


Geçtiğimiz eğitim sezonu kapasitesi yeni açılan bölümler ile 600'lere çıkarılan Çine Meslek Yüksekokulu (MYO), bu sezon tercih eden öğrenci sayısını ikiye katladı.

 

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın çabaları doğrultusunda Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü kazandırılan Adnan Menderes Üniversitesi Çine MYO'da, geçtiğimiz yıl 130 öğrenci tercih ederken, bu yıl 225 öğrenci kayıt için okula müracaatta bulundu. Geçtiğimiz yıl 130 öğrencinin tercih ettiği ve yıl sonu 120 öğrencinin mezun edildiği yüksekokul, bu yıl 225 öğrenci ile öğrenci potansiyelini iki katına çıkarmış oldu.

 

ÜRETİM BÖLÜMLERİ AZALDI

Et Endüstrisi, Gıda Teknolojisi, Süt ve Ürünleri, Arıcılık, Besicilik, ve Gıda Kontrol ve Analizler Programı Bölümleri ile eğitim ve öğretimini sürdüren Adnan Menderes Üniversitesi MYO’na, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü de eklenmişti. 2018-2019 eğitim sezonunda zeytnicilik ve zeytin işleme teknolojisi, arıcılık, organik tarım, besicilik ve et işleme bölümlerinin YÖK tarafından kapatıldığı bildirildi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler