29 Mart 2024, Cuma

Çine'de 54 kişi okuma yazma öğrendi

8 Haziran 2018, Cuma 16:28

     


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan 'Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın' adlı kampanya ile birlikte Çine'de 54 kişi okuma yazma öğrendi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan 'Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın' adlı kampanyaya Çine'deki okuma yazma bilmeyenlere fırsat oldu. En genci 43 yaşında olan 54 kişi kursu başarıyla bitirerek, okuma yazma öğrendi. Kursiyerler belgelerini Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yeter Ortan'ın elinden aldı. Kursların devam ettiğini ifade eden Çine Halk Eğitim Müdürü Pınar Ekebaş Çelik, okuma yazma öğrenen kursiyerlerin bir üst kursa katılarak başarılı bir şekilde tamamlamaları halinde ilkokul diploması ile eşdeğer de ölçülebilecek bir belgeye sahip olabileceklerini ve bu belge ile ehliyet sınavlarına dahi başvuru yapabileceklerini ifade etti.

 

Uzun yıllar okuma yazma bilmeyen ve açılan kurs ile birlikte okuma ve yazma öğrenen kursiyerler, çok mutlu olduklarını adeta hayatı yeniden keşfetmeye başladıklarını söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler