18 Nisan 2024, Perşembe

Çine AKD KIDS öğrencileri, pilotluğa ilk adımlarını attılar

8 Mayıs 2018, Salı 15:29

     


Çine’de faaliyet gösteren Çine AKD KIDS Anaokulu bir ilke imza atarak hazırlık grubu öğrencileri için Çıldır Havalimanı'na gezi düzenledi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Düzenlenen gezi sonrasında havalimanına giriş ve çıkışlardaki güvenlik önlemlerini öğrenen öğrenciler, uçuş akademisi binası ve sınıflarını gezerek pilot eğitimi ve pilot olabilmek için gerekli şartları öğrenip simülasyon odasında gerçek uçak içerisine binerek simülasyon eşliğinde uçak kullanma deneyimi kazanma şansını da elde etti. Eğitim uçaklarını yerinde inceleyerek pilot öğrencilerin uçuşuna da tanık olan öğrenciler aynı zamanda uçakların uçuş öncesi ve sonrası bakımlarının yapıldığı hangarları gezerek bu konuda da bilgi sahibi oldu.

 

"İSTİKBAL GÖKLERDEDİR"

Geleceğin teminatı olan öğrencilerin kişisel gelişimlerini arttırmak ve hayata bakış açılarını değiştirmek adına bu geziyi planladıklarını ifade eden Kurucu Müdür Hakan Pala, gezi içeriği hakkında şunları söyledi: ‘’Aydın Çıldır Havalimanında bulunan Türkiye’nin tek uçuş eğitim akademisi olan ve geleceğin pilotlarının yetiştiği Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi’ni (Turkish Airlines Flight Academy) gezdirmek, yapılan faaliyetleri yerinde incelemelerini sağlamak istedik. Bu eğitici ve keyifli gezi sonrası yemek için Forum Aydın’a hareket eden öğrenciler orada da son derece eğlenceli vakit geçirdi. Çocuklarımız için elimizdeki tüm imkanları kullanıyoruz ve onlara daha iyi bir gelecek sunmak ve gelişimlerini en üst seviyeye çıkarmak hepimizin hedefidir. Yaparak yaşayarak öğrenme modeli modern eğitim sistemimizi oluşturan temel unsurlarımızın başında gelir’’ diyerek Atatürk’ün ‘’İstikbal göklerdedir’’ sözüyle konuşmasını sonlandırdı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler